PK: Naalakkersuisut politik for ambitiøs

Den nye koalitionspolitik på sundhedsområdet er for ambitiøs, og målet kan blive en udfordring på grund af den store mangel på sundhedspersonale i landet, mener sygeplejeforeningens formand Inuuti Fleischer.

Det nye Naalakkersuisut blev udpeget i går, hvor den tidligere Inatsissartut-medlem Doris Jakobsen fik ansvaret for sundhed og nordiske anliggender.

I koalitionsaftalen står der, at Naalakkersuisut vil arbejde for at etablere et nyt hospital i Nuuk, som er tilegnet Nuuk-borgere. Men planen er lidt for ambitiøs, hvis man spørger formanden for sygeplejeforeningen Inuuti Fleischer.

- Det er jo ikke nogen hemmelighed, at der tit og ofte er mangel på  personale i sundhedsvæsnet, vi kan jo ikke engang få dækket de ledige stillinger, vi har. Det bliver en udfordring at skulle besætte stillinger i et eventuelt nyt hospital, det har jeg lidt svært at se, hvordan det kommer til at hænge sammen, siger Inuuti Fleischer til KNR.

Hun er dog ikke helt kritisk overfor koalitionens strategier i sundhedsområdet.

Hun glæder sig over at de strategier, der allerede er igangssat, som optimering af sundhedsberedskab og serviceforbedringer blandt andre.

- Jeg kan se i koalitionsaftalen, at der er nogle af de strategier og planer, der er igangssat at de fortsætter. Det er jo glædeligt, fordi så er der kontinuitet i noget af det, man har valgt som indsatsområder, siger Inuuti Fleischer.

Og hun håber på et godt samarbejde med den nye naalakkersuisoq for sundhed, Doris Jakobsen:

- Den tidligere naalakkersuisoq for sundhed (Steen Lynge, red.) havde vi et godt samarbejde med, så den her gensidighed og viljen til at kunne samarbejde, det håber jeg fortsætter med den nye naalakkersuisoq, siger Inuuti Fleischer.

 

 

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt