To personer er tilbageholdt efter knivstikkerier i weekenden

Politiet har i weekenden anholdt to forskellige mænd for knivstik. Begge mænd er blevet fremstillet og er tilbageholdt frem til 19. september.
To mænd er tilbageholdt i to forskellige sager om knivstik. Begge mænd skal være tilbageholdt til 19. september.
26. august 2024 10:01

- Vi har weekenden igennem haft travlt med alkoholrelaterede hændelser, og vi har anholdt to for knivstikkeri, fortæller vagtchef ved Grønlands Politi Karl Sværd mandag formiddag.

En i Maniitsoq og en i Nuuk. Manden fra Maniitsoq er nu tiltalt for forsøg på manddrab, oplyser ordensmagten.

Begge mænd blev søndag fremstillet, og det blev besluttet, at de skal være tilbageholdt frem til 19. september, hvor man skal finde ud af, hvad der skal ske i sagerne på baggrund af politiets efterforskning.

I sagen med episoden fra Nuuk er der endnu ikke sket noget, men  manden blev tilbageholdt, fordi han også er kommet med trusler og udøvet vold mod en, fortæller vagtchefen.

Normal efterforskning

- Status er, at der nu bliver lavet almindelig efterforskning på det, mens de to mænd er tilbageholdt, siger Karl Sværd.

De mange alkoholrelaterede hændelser, der har været weekenden igennem, tæller blandt andet husspektakler, slagsmål, gadeuorden, spirituskørsel og selvmordstrusler, fortæller vagtchefen.

Og selvom det kun er mandag i dag, og støvet er ved at lægge sig, så forbereder politiet sig allerede nu til den kommende weekend, hvor lønningsdag, skatteudbetaling og musikfestival falder sammen.

- Derfor regner vi med, at vi får travlt, så derfor prøver vi allerede nu at forberede os, siger Karl Sværd.