Pensionister: 750 kroner om måneden vil være en stor hjælp

Alderspensionister og førtidspensionister får med stor sandsynlighed flere penge fra næste år, da fire partier i denne uge blev enige om et finanslovsforlig.
Bolethe Skifte er formand for Ældrerådet i Qeqqata Kommunia. Foto © : Privat
21. november 2021 11:11

Og det vækker glæde hos Ældrerådet i Qeqqata Kommunia og organisationen for personer med handicap.

- Jeg må sige, at det er en stor overraskelse. Det glæder vi os faktisk over, selvom beløbet er ikke så højt. Men alligevel synes jeg at vi ældre bliver hørt i, hvad vi har brug for til dagligt, siger formand for Ældrerådet i Qeqqata Kommunia Bolethe Skifte.

LÆS OGSÅ Partiit sisamat aningaasanut inatsit pillugu isumaqatigiittut

Alderspensionisterne får i dag 64.239 kroner i pension før skat. Men fra næste år stiger deres årlig indkomst med 9.000 kroner før skat. Ældre, der bor på plejehjem får 214 kroner mere om måneden i lommen før skat.

Førtidspensionister bliver også tilgodeset. Til næste år får de 5.660 kroner mere om året i pension før skat, mens førtidspensionister, der bor på institution, får 592 kroner mere om måneden i lommen.

Førtidspensioniter får mere frihed

Det er formand for Grønlands handicapparaplyorganisation, Cecilie Marie Jakobsen meget glad for:

- Det er en lille lønstigning. Men den kommer til at være meget mærkbar for hjemmeboende personer med handicap, fordi de allerede har meget svært ved at klare sig i hverdagen. De er også nød til at få støtte fra deres familie eller forældre, som også modtager pension. Det kommer til at give lidt frihed, ro og tryghed, siger formand for Grønlands handicapparaplyorganisation, Cecilie Marie Jakobsen til KNR.