Kronprinsens kajak bliver overdraget i forbindelse med Royal Run i slutningen af august.Foto: Pavia Tobiassen

Pavia holdt sit løfte til kronprinsen: Nu venter en royal kajak i Nuuk

En splinterny grønlandsk kajak er nu placeret hos Rigsombudsmanden. Den kommende ejermand er kronprins Frederik.

Formanden for den lokale kajakklub i Nuuk, Pavia Tobiassen, afleverede i sidste uge en skræddersyet kajak til kronprins Frederik hos Rigsombudsmanden.

Planen var ellers, at det specialbyggede fartøj skulle overdrages til sin kommende ejermand under Royal Run 1. juni. Men løbet er - ligesom så meget andet - aflyst på grund af coronakrisen.

Vi skal skrue tiden flere år tilbage for at komme til starten af historien.

Pavia Tobiassen sammen med hustruen Johanne Tobiassen. Billedet er taget, da de er vej til fejring af rigsfællesskabet på Fredensborg Slot sidste år.

 

Pavia Tobiassen har deltaget i verdens hårdeste skiløb Arctic Circle Race i Sisimiut flere gange, og han var også med i 2016, hvor kronprinsen deltog.

- Jeg benyttede lejligheden til at få en snak med kronprinsen og spurgte, om han har prøvet at ro i en kajak. Det havde han ikke, fortæller Pavia Tobiassen.

- Jeg sagde til ham, at han bør prøve en grønlandsk kajak, når han har prøvet at køre hundeslæde, og det var han med på, siger Pavia Tobiassen.

Med personlige mål

Den officielle henvendelse om at bygge en kajak til kronprinsen blev sendt i vinter gennem Rigsombudsmanden, og der gik ikke lang tid før, at Pavia Tobiassens tilbud fik positiv respons fra kongehuset.

Den grønlandske kajak bliver skræddersyet til ejermanden, og den kongelige kajak er ingen undtagelse.

LÆS OGSÅ Royal Run i Nuuk er udskudt til august

- Jeg bad om kronprinsens mål fra ryg til knæ og fra ryg til tå spidser. De er det vigtigste mål, når man skal tilpasse kajakken til ejermanden. Vi modtog også de nævnte mål inden for kort tid, fortæller Pavia Tobiassen.

Han blev færdig med kajakken i sidste uge.

- Det var ellers planen, at overdragelsen skulle ske, når kronprinsen kom i forbindelse med Royal Run 1. juni. Nu er løbet udsat til slutningen af august, og der regner jeg med, at han kan modtage og prøve sin nye kajak, slutter Pavia Tobiassen.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt