Formand: PAN AM kan gå ud over landsholds- og talentarbejde

Et underskud på de Pan Amerikanske Mesterskaber kan gå ud over håndbold landsholdets aktiviteter, uddannelse af dommere og andre aktiviteter som Grønlands Håndbold Forbund står for, oplyser forbundets formand.
22. februar 2018 14:30

- I værste fald så kan vi risikere, at vores landsholdsaktiviteter, vores talentprojekter, vores uddannelsesprojekter bliver i et mindre omfang, end hvad vi havde planlagt, siger Jørgen Isak Olsen, formand for Grønlands Håndbold Forbund

Jørgen Isak Olsen understreger, at det er en samlet bestyrelse, som i sidste ende skal vurdere, hvordan et underskud skal finansieres

Han tilføjer, at der også er en risiko for, at forbundet ikke kan afholde turneringer i en periode, hvis underskuddet i PAN AM-projektet løber løbsk.

I værste tilfælde kan forbundet gå konkurs

I øjeblikket ser det ud til, at forbundet får svært ved at dække alle udgifterne til de Pan Amerikanske Mesterskaber, der skal afholdes i Nuuk i juni.

Underskuddet vurderes på nuværende tidspunkt at lande på omkring 1,5 millioner kroner, og forbundet kan i værste tilfælde gå konkurs, oplyser formanden.

LÆS OGSÅ PAN AM kan blive dyrt for grønlandsk håndbold

Én af årsagerne til den alvorlige situation er, at forudsætningerne for at afvikle mesterskaberne har ændret sig:

- Forudsætningen for at hente turneringen til Grønland var jo baseret på helt andre forhold end vi har set under projektets forløb, så det er derfor, at udgiftsposterne har udviklet sig mere, end vi har forventet, sagde Jørgen Isak Olsen.

Et af de forhold, som har gjort projektet langt dyrere end forudsagt, er udgifterne til at flyve de deltagende hold fra Mellemamerika til Nuuk, hvilket Grønlands Håndbold Forbund har forpligtet sig til.

Udgiften til flyveturen beløber sig ifølge organisationen bag PAN AM 2018 til omkring 7 millioner kroner, hvilket er næsten halvdelen af budgettet for hele turneringen.