Dom: Pædagogmedhjælper forsøgte at voldtage pige på børnehjem

En mandlig ufaglært pædagogmedhjælper på døgninstitutionen Qaamasoq i Nuuk er dømt for voldtægtsforsøg og anden kønslig omgang med en 16-årig pige, der var anbragt på institutionen. Det fortalte radioprogrammet Inuiaat Tillerneraat onsdag eftermiddag.
Skrevet af Inge S. Rasmussen
14. marts 2018 19:00

Sermersooq Kredsret idømte den 31-årige mand halvandet års anstaltsanbringelse. Desuden har han ikke lov til at beskæftige sig med børn og unge under 18 år i to år, hverken professionelt eller i sin fritid.

Dommen faldt den 12. september 2017, men det er først nu, at Inuiaat Tillerneraat via aktindsigt i domsbogen har kunnet bringe historien.

Af domsbogen fremgår det, at kredsretten fandt, at det var en skærpende omstændighed, at den dømte var ansat på en institution og dermed misbrugte sin ansættelse.

Ifølge retsbogen fandt overgrebet sted i april sidste år. Den 16-årige forklarede for retten, at hun vågnede om natten ved, at den 31-årige pædagogmedhjælper kom ind på hendes værelse og sagde: Jeg er beruset.

LÆS OGSÅ MIO: Beskyt børn mod pædofile på Facebook

Først lagde han sig til at sove i værelseskammeratens tomme seng, men senere kom han hen til hende, hvorefter han forgreb sig på hende og forsøgte at voldtage hende. Det lykkedes til sidst pigen at slippe væk og hente hjælp fra nattevagten.

Den tiltalte hverken erkendte eller nægtede sig skyldig i anklagerne. Han påstod, at han ikke kunne huske noget, fra han forlod garderoben på et værtshus, til han vågnede op i detentionen næste morgen.

LÆS OGSÅ ISS ansatte sexforbryder som vagt - og så gjorde han det igen

Den 31-åriges forsvarer krævede, at hans klient blev frikendt for voldtægtsforsøget, men ville overlade det til rettens skøn at vurdere foranstaltningen for at have kønslig omgang med en institutionsanbragt, dog højst et år i anstalt.

Kredsretten valgte at følge anklagemyndighedens påstand om halvandet år i anstalt for domfældte samt frakendelse af retten til at beskæftige sig med børn og unge i to år.

Pigen bor ikke længere på institutionen.