- Jeg kan ikke udtale mig om aftalen. Det er medlemmene, der skal afgøre om det bliver et ja eller nej til aftalen, siger Arnaq Brønlund. NPK's hus i Nuuk. Foto: KNR / Malik Brøns

Pædagogerne i gang med urafstemning: Formand stadig tavs om resultatet af overenskomstaftale

Pædagogerne i hele landet er i gang urafstemningen om en ny overenskomst. Sidste mulighed for at give sin mening til kende er på fredag.

Efter mange måneders forhandlinger er Selvstyret og Nunatsinni Perorsaasut Kattuffiat - Pædagogernes Landsforening NPK - blevet enige om indholdet af en ny fireårig overenskomstaftale.

Med aftalen, der omfatter omkring 550 pædagoger, sikres blandt andet en væsentlig reallønsfremgang, skrev Selvstyret i en pressemeddelelse i december.

NPK's formand afslog dengang at kommentere overenskomsten.

Nu kritiserer en af pædagogerne, Angutínnguaq Johnsen, sin fagforening for at været for lukket omkring den nye overenskomst.

- Det burde informere deres medlemmer om hvad aftalen handler om. Og hvor stor lønforhøjelse, vores aftale indeholder, siger han og henviser til debatten op til valget i 2018:

- Vi blev lovet af alle politikere om lønstigning på mindst 5.000 kroner. Selvfølgelig er det ikke blevet til virkelighed, siger Angutínnguaq Johnsen.

Men formanden for NPK fastholder sin tavshed omkring overenskomsten. Hun oplyser overfor KNR, at hun ikke kan offentliggøre resultatet før hendes medlemmer har afgivet deres stemme.

- Jeg kan ikke udtale mig om aftalen. Det er medlemmerne, der skal afgøre om det bliver et ja eller nej til aftalen, siger Arnaq Brønlund

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt