Pædagogerne i gang med urafstemning: Formand stadig tavs om resultatet af overenskomstaftale

Pædagogerne i hele landet er i gang urafstemningen om en ny overenskomst. Sidste mulighed for at give sin mening til kende er på fredag.
- Jeg kan ikke udtale mig om aftalen. Det er medlemmene, der skal afgøre om det bliver et ja eller nej til aftalen, siger Arnaq Brønlund. NPK's hus i Nuuk. Foto © : KNR / Malik Brøns
Skrevet af Hansigne Broberg
14. januar 2021 11:01

Efter mange måneders forhandlinger er Selvstyret og Nunatsinni Perorsaasut Kattuffiat - Pædagogernes Landsforening NPK - blevet enige om indholdet af en ny fireårig overenskomstaftale.

Med aftalen, der omfatter omkring 550 pædagoger, sikres blandt andet en væsentlig reallønsfremgang, skrev Selvstyret i en pressemeddelelse i december.

NPK's formand afslog dengang at kommentere overenskomsten.

Nu kritiserer en af pædagogerne, Angutínnguaq Johnsen, sin fagforening for at været for lukket omkring den nye overenskomst.

- Det burde informere deres medlemmer om hvad aftalen handler om. Og hvor stor lønforhøjelse, vores aftale indeholder, siger han og henviser til debatten op til valget i 2018:

- Vi blev lovet af alle politikere om lønstigning på mindst 5.000 kroner. Selvfølgelig er det ikke blevet til virkelighed, siger Angutínnguaq Johnsen.

Men formanden for NPK fastholder sin tavshed omkring overenskomsten. Hun oplyser overfor KNR, at hun ikke kan offentliggøre resultatet før hendes medlemmer har afgivet deres stemme.

- Jeg kan ikke udtale mig om aftalen. Det er medlemmerne, der skal afgøre om det bliver et ja eller nej til aftalen, siger Arnaq Brønlund