Over 50 aktivister i Hongkong er anholdt under omstridt lov

Blandt de anholdte prodemokrater i Hongkong er flere tidligere parlamentsmedlemmer, rapporterer tv-station.
Talsmænd for den prodemokratiske bevægelse kalder anholdelserne "skamfulde" for Kinas kommunistiske ledere. De siger, at det er en undertrykkelse af retten til at stemme, da det var en aktion mod et valg i Hongkong. Foto © : Tyrone Siu/Reuters/Ritzau Scanpix
Skrevet af Ritzau
06. januar 2021 09:54

Kina foretog onsdag en dramatisk optrapning af anholdelser i Hongkong, hvor mindst 53 aktivister blev anholdt i den hidtil mest omfattende operation siden indførelsen af den stærkt kritiserede "sikkerhedslov".

Over 1000 politifolk var sat ind aktionen, som er Beijings seneste forsøg på at få nedkæmpet de prodemokratiske demonstranter i det store finanscenter, som er en tidligere britisk kronkoloni.

Demonstranter fortsatte protester og krævede en øjeblikkelig frigivelse af "politiske fanger".

Talsmænd for den prodemokratiske bevægelse kalder anholdelserne "skamfulde" for Kinas kommunistiske ledere. De siger, at det er en undertrykkelse af retten til at stemme, da det var en aktion mod et valg i Hongkong.

LÆS OGSÅ Hongkongs regering vil indføre omstridt lov hurtigst muligt

Anholdelserne bliver fordømt af USA's kommende regering. Det fremgår af et tweet fra Antony Blinken, som er nomineret til posten som udenrigsminister af kommende præsident Joe Biden.

- De omfattende anholdelser af prodemokratiske demonstranter er et angreb på dem, som modigt kæmper for universelle rettigheder, skriver Blinken i et tweet.

Han tilføjer, at den kommende amerikanske regering vil støtte aktivisterne.

- Biden-Harris-administrationen vil stå sammen med Hongkongs befolkning og mod Beijings anslag mod demokrati.