Over 1000 personer i hele landet er blevet testet for coronavirus

Der er for 12. dag i træk ingen nye bekræftede tilfælde af coronavirus i Grønland.
Sundhedsmyndighederne har nu lavet flere end 1000 tests i hele landet. Og de seneste prøvesvar, der kom idag, var også negative. Foto © : Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Skrevet af Malik Brøns
16. april 2020 14:55

I dag er endnu en dag uden nye coronasmittede i Grønland.

Sundhedsmyndighederne har nu lavet flere end 1000 tests i hele landet. Og de seneste prøvesvar, der kom idag, var også negative.

Mere præcist er der indtil videre taget prøver fra 1019 personer. Heraf har 932 negative og 11 positive, som alle er meldt raske igen. Man afventer nu 76 prøvesvar.

Dagens nye tal betyder, at Grønland er på sin 12. dag i træk uden, at der er bekræftet nye smittetilfælde.

Sidste gang, at en person blev konstateret smittet var 4. april.

Nogle dage efter - 10. april - blev en patient smittet på Patienthjemmet i København. Patienten var på vej hjem til Grønland og blev i den forbindelse rutinemæssigt podet ligesom andre rejsende til Grønland.

Nuuk åbner langsomt igen

Coronakrisen har medført, at Grønland har været underlagt blandt andet et ind- og udrejseforbud, og hovedstaden Nuuk har så godt som været lukket.

Men de stramme regler er nu ved at blive lempet. 

Nogle uddannelser begynder at åbne igen, og skoler og daginstitutioner vil sandsynligvis også slå dørene op igen i næste uge, hvis der ikke bliver fundet flere smittede i denne uge ifølge formanden for Naalakkersuisut, Kim Kielsen (S).

Skoler og daginstitutioner har været lukket siden 18. marts.

Butikkerne i det ellers så lukkede Nuuk Center åbnede også i går, og det alkoholforbud, som Naalakkersuisut havde indført, er heller ikke blevet forlænger.

Så fra i går klokken 10, var det igen muligt at købe vin, øl og sprut i butikkerne. Det blev der lukket for lørdag 28. marts kort efter klokken 20.

Frisører, fitnesscentre, sportsklubber, fysioterapeuter og så videre må ikke åbne før 30. april, er meldingen fra Naalakkersuisut.

Flyveforbuddet gælder også fortsat til 30. april. Det gælder både rejser ind og ud af landet.