Fiona ventes at vokse til en kategori 3-orkan i løbet af tirsdag, hvilket gør den til sæsonens første store atlantiske orkan.Foto: Erika Santelices/AFP/Ritzau Scanpix

Orkanen Fiona fortsætter sin hærgen gennem Caribien

Kategori 2-orkanen Fiona har ramt den Dominikanske Republik efter at have hærget Puerto Rico.

Orkanen Fiona har mandag lokal tid medbragt enorme mængder regn over den Dominikanske Republik.

Det sker, efter at den har forårsaget store oversvømmelser i Puerto Rico og omfattende strømafbrydelser på begge caribiske øer.

Sent mandag aften er Fiona blevet opgraderet til en kategori 2-orkan på en skala fra 1 til 5.

Det oplyser USA's nationale orkancenter, NHC.

NHC forudser desuden, at regnen fortsætter. Det kan betyde nye katastrofale oversvømmelser i løbet af natten til tirsdag lokal tid i både Puerto Rico og den østlige del af den Dominikanske Republik.

Samtidig advarer NHC om, at orkanen stadig kan vokse i styrke. Centret advarer i samme ombæring om "livstruende og katastrofale oversvømmelser og jordskred".

Adskillige veje er oversvømmet eller blokeret af væltede træer eller elmaster omkring den dominikanske ferieby Punta Cana, hvor strømmen er gået.

Det fortæller en journalist fra nyhedsbureauet AFP på stedet.

LÆS OGSÅ Puerto Rico erklærer undtagelsestilstand og gør klar til storm

Præsident Luis Abinader har erklæret de tre østlige provinser La Altagracia, hvor Punta Cana ligger, El Seibo og Hato Mayor for katastrofezoner.

Videooptagelser fra lokale medier viser indbyggere i kystbyen Higuey i vand til livet, mens de forsøger at redde personlige ejendele fra vandmasserne.

Ifølge NHC har Fiona vindhastigheder på 161 kilometer i timen. Det svarer til cirka 44,7 meter i sekundet.

Fiona ventes at vokse til en kategori 3-orkan i løbet af tirsdag, hvilket gør den til sæsonens første store atlantiske orkan.

Kategori 3-orkaner har vindhastigheder på mellem 50,0 og 57,9 meter i sekundet og betegnes som ekstremt farlige for områderne, de passerer.

Fiona medførte omfattende strømafbrydelser i Puerto Rico, da den søndag gik i land i det selvstyrende amerikanske territorie.

Orkanen har desuden medført skybrud og forvoldt "katastrofal" skade i flere områder på øen.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl