Oprindelig folk gør krav på område i Ottawa

Canadiske Inuit har færdig forhandlet deres jordrettigheder, men det har mange andre oprindelige folk ikke, og de er frustreret.
Det oprindelige folk Kitigan Zibi Anishinabeg fra Maniwaki i Quebec mener, at de ejer et område kaldet Kichi Zibi, der omfatter de arealer, hvor de canadiske parlaments bygninger såvel som Højesteret er bygget i Canadas hovedstad, Ottawa(billedet).
10. december 2016 16:46
Versionist Jaaku Lyberth

Det kom som en overraskelse i denne uge, at en gruppe oprindelige folk fra Quebec har lagt sag an ved Højesteret for officielt at få rettighederne til jorden omkring det canadiske parlament.

Det er en algonquin gruppe, der hedder Kitigan Zibi Anishinabeg fra Maniwaki i Quebec, som mener, at de ejer et område kaldet Kichi Zibi, der omfatter de arealer, hvor de canadiske parlaments bygninger såvel som Højesteret er bygget i Canadas hovedstad, Ottawa.

Der hersker ingen tvivl om, at landet er deres for både premierminister Trudeau og andre ministre begynder ofte deres taler med at takke for, at de opholder sig på Algonquin land.

Kitigan Zibi folket udtaler til pressen, at dette er helligt land, og at de er frustreret over, at det har taget årevis at forhandle om området uden noget resultat, så nu går de rettens vej.