IA, Samarbejdspartiet, Atassut og Partii Naleraq hæfter sig ved Økonomisk Råds foreløbige prognoser på coronakrisen. Ifølge den kan coronakrisen komme til at ramme Grønlands økonomi hårdt.Foto: Malik Brøns

Oppositionspartier: Hold nu den forårssamling

Der er brug for at forberede løsninger på de konsekvenser, som coronaen allerede har og vil give, mens tid er, siger oppositionen. 

Kim Kielsen og Naalakkersuisut har bedt formandskabet i Inatsisartut om at aflyse forårssamlingen på grund af coronakrisen.

Men nu kræver oppositionspartierne Inuit Ataqatigiit, Partii Naleraq, Atassut og Samarbejdspartiet, at forårssamlingen bliver holdt snarest - netop på grund af coronakrisen.

- Vi går gennem vanskelige tider. Heldigvis er vi ikke så hårdt ramt sundhedsmæssigt på grund af covid-19. Dog har det allerede nu store konsekvenser for vores dagligdag og økonomi, siger oppositionspartierne i en fælles pressemeddelelse.

Dystre scenarier for økonomien

De hæfter sig ved Økonomisk Råds foreløbige prognoser på coronakrisen. Ifølge den kan coronakrisen komme til at ramme Grønlands økonomi hårdt.

Før coronakrisen var der udsigt til en vækst på 3,8 procent i år, men nu kan kan landet se frem til et fald på minus 3 procent i 2020, hvis man langsomt begynder at åbne landet op mod midten af året.

LÆS OGSÅ Stor uenighed: Skal Inatsisartut samles i foråret eller ej?

Hvis det bliver et længere lockdown, vurderer Økonomisk Råd et fald på minus 7,4 procent.

Og derfor vil oppositionspartierne nu gå imod Kim Kielsens og koalitionens ønske om at aflyse forårssamlingen og i stedet holde samlingen snarest muligt. For det er nemlig kun Inatsisartut, der kan ændre i finansloven.

- Der er brug for at forberede løsninger på de konsekvenser, som coronaen allerede har og vil give, mens tid er, siger oppositionen. 

Uenighed om forårssamlingen

Der har været uenighed om forårssamlingen i et stykke tid. Kim Kielsen (S) vil ikke have den - han mener, at den skal udsættes til efteråret.

Men Vivian Motzfeldt (S), der er formand for Inatsisartut, vil have at forårssamlingen bliver gennemført. Hun vil have, at det skal være 17. maj, og hun henviser til forretningsordenen:

- Det er kun Inatsisartut, der kan beslutte, om samlinger skal afholdes eller aflyses, siger Vivian Motzfeldt.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt