Lørdag eftermiddag mødtes Naalakkersuisut og oppositionen til den årligt tilbagevendende venskabskamp i fodbold. Og det blev både dramatisk og underholdende.
Skrevet af Sivert Olsen
13. oktober 2015 15:11
Versionist Camilla Dam

På Nuuks nye kunstgræsbane forestod dommeren forhandlingerne, da der skulle en aftale på plads om, hvem der skulle starte med bolden. Det gik langt nemmere end på gangene i Inatsisartut og endda med store smil, da de to hold byttede bane, inden kampen blev fløjtet i gang.

Oppositionens røde hold, som har tabt kampen en del gange, satte sig selv op med et højt og klart kampråb, mens Naalakkersuisuts blå mandskab blot ventede på kickoff.

Foto © : Ane-Marie Petersen/KNR

Det var tydeligt, at alle gik efter at vinde opgøret. Men trods mange intense dueller og chancer foran mål endte første halvleg uden scoringer.

Naalakkersuisut diskuterede taktikken intensivt i pausen, mens de i oppositionen bare slappede af og hyggesnakkede.

I begyndelsen af 2. halvleg var Anda Uldum tæt på at komme fri foran Agathe Fontain i oppositionens mål, men Múte B. Egede nåede at sætte en solid tackling ind, så naalakkersuisoq for finanser sad og ømmede sig, hvorefter han spillede videre med et lidt mere anstrengt smil.

0-0 holdt sig længe, også på grund af fint målmandsspil i begge ender. Men midt i 2. halvleg forsøgte Múte B. Egede sig fra distancen, koalitionens målmand, Justus Hansen, fumlede lidt med bolden og så var Sikki fluks over returen og prikkede den ind.

Den enlige scoring var nok – oppositionen vandt 1-0 over Naalakkersuisut og kunne juble, mens de dansede rundt på det grønne tæppe i Nuussuaq.

Hvilke fodboldspillende politikere kan du genkende i videoen herover?