Foto: Ane-Marie Petersen

Oppositionen bekymret over udskiftning i Naalakkersuisut

Partii Naleraq er bekymret for, at den interne magtkamp om formandsposten i Demokraterne vil forårsage endnu et skift på den tunge og vigtige post som naalakkersuisoq for finans og råstoffer.

Partii Naleraq stiller nu spørgsmålstegn ved timingen i udnævnelsen af Randi Vestergaard Evaldsen som naalakkersuisoq for finans og råstoffer. Oppositionspartiet mener, at udnævnelsen burde have ventet, til det er afklaret, hvem der bliver Demokraternes nye formand.

- Hvis Randi Vestergaard Evaldsens udfordrere til Demokraternes formandspost, Justus Hansen eller Poul Hansen, vinder, skal vedkommende sandsynligvis have en Naalakkersuisut post. Så kan vi regne med, at Randi bliver nødt til at trække sig tilbage. Derfor hænger det ikke helt sammen, siger Per Rosing-Petersen, medlem af Inatsisartut for Partii Naleraq.

Læs også Rørt Randi og lettet Vittus ved ministerbytte

Det andet oppositionsparti, Inuit Ataqatigiit, er også kritisk over for den aktuelle udnævnelse og rokade i naalakkersuisut, både på grund af det forestående formandsvalg i Demokraterne, men også fordi partiet er bekymret over udskiftningen i naalakkersuisut generelt.

- Der kan ske nødvendige rokader. Men Naalakkersuisut skal passe på, fordi valgperioden er nærmest først lige begyndt, og rokeringer skal ikke blive normen, siger politisk ordfører for Inuit Ataqatigiit (IA), Aqqaluaq B. Egede.

Han henviser til Doris Jakobsens(S) orlov fra posten som naalakkersuisuoq for Sundhed og den nuværende situation, hvor Vittus Qujaukitsoq blev indsat som naalakkersuisoq for finans og råstoffer og altså nu skiftes ud med Randi Vestergaard Evaldsen.

Justus Hansen, medlem af Inatsisartut for Demokraterne, stiller op til posten som formand for Demokraterne. Han mener ikke at Partii Naleraq skal blande sig i Demokraternes interne affærer, men han afviser heller ikke, at der kommer en ny naalakkersuisoq for finanser, hvis Randi Vestergaard Evaldsen ikke vinder formandsvalget:

- Det må vi tage til den tid, når vi ved, hvem der bliver formand, siger Justus Hansen. Han tilføjer, at overdragelsen var nødvendig nu, da Anda Uldums orlov udløb.

Læs også Ny kandidat melder sig til formandsposten hos Demokraterne

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt