ICC: Olie og gas vækker bekymring

Klimaets forandring med muligheder og begrænsninger er blevet stadigt mere tydeligt det seneste år, der er gået. Det skriver Inuitorganisationen ICC Grønlands præsident, Hjalmar Dahl, i en nytårsudtalelse.
Foto © : Mads Fægteborg/ICC
03. januar 2017 15:06

Her fortæller ICC-præsidenten, at flere fangere blandt andet oplever, at den tiltagende varme ændrer isforholdene og på den måde afskærer fangernes muligheder for at drive fangst.

De varmere temperaturer giver til gengæld nye muligheder for efterforskningen og udvinding af olie og gas i Baffinbugten. Og det vækker skepsis fra fangerne, skriver Hjalmar Dahl. Både ICC Grønland og resten af ICC er meget bekymrede omkring de nye aktiviteter.

LÆS OGSÅ ICC mødes til internationalt bestyrelsesmøde i Qaqortoq

Derfor udtrykker ICC-præsidenten sin glæde over den afgående amerikanske præsident, Barack Obama og den canadiske premierminister, Justin Trudeaus forbud mod nye olie- og gasudvindinger i de arktiske områder.

ICC står også bag et større projekt om forvaltning af ’Pikialasorsuaq’ også kaldet Nordvandet i disse år. Her handler det især om at få inddraget borgere og brugere i processen.

Inddragelse af befolkning har været et stort fokus for ICC og mennesker bliver også fokus i det nye år.

- Husk på, at vi er mennesker, men forskellige, hvilket bør tilgodeses i alle handlinger i 2017, slutter præsidenten sin nytårsudtalelse.

 

LÆS OGSÅ ICC hilser rapport velkommen