Nyt Siumut: Mere åbenhed og mere dialog

Grønlands største parti har målsætninger for samfundets udvikling, men også for sin egen.
- Mere åbenhed og mere dialog skal samle forskellige holdninger i partiet. Vi har alle pligt til at få det til at fungere, siger Vivian Motzfeldt i en pressemeddelelse. Foto © : KNR / Malik Brøns
04. december 2020 14:51

Ovenpå det dramatiske formandsvalg i søndags, hvor udfordreren Erik Jensen væltede Kim Kielsen af posten, virker julefreden til at have sænket sig i Siumut.

Mange af partiets Inatsisartut-medlemmer er rejst hjem fra Nuuk, men der arbejdes ifølge partiets nye politiske næstformand, Vivian Motzfeldt, med friske politiske målsætninger.

LÆS OGSÅ Erik Jensen er taget på juleferie: Intet nyt indtil næste år

- Der er behov for konkrete initiativer i forhold til den stigende ulighed i samfundet. Der er fokus på en styrkelse af det grønlandske sprog og enkeltsprogets muligheder. Der er brug for en mere social politik med styrkelse af den enkelte borger, lyder det fra Vivian Motzfeldt, der også var bejler til formandsposten, i en pressemeddelelse. 

Derudover nævnes det, at siumutterne vil arbejde for at genåbne Illorsuit, spredning af fiskeriet og mere lokal inddragelse i turismesektoren.

Pligt til at sikre åbenhed

Ét af hovedpunkterne under debatterne ved landsmødet var manglen på åbenhed i partiets ledelse. Netop inddragelse og åbenhed skal styrkes på samtlige niveauer i partiet. 

- Mere åbenhed og mere dialog skal samle forskellige holdninger i partiet. Vi har alle pligt til at få det til at fungere, siger Vivian Motzfeldt.  

LÆS OGSÅ Ny formand i Siumut - men støttepartier vil bevare koalitionsaftale

Om sammenhold kommer til at kendetegne Siumut, der op til formandsvalget har været stærkt præget af interne stridigheder, må den kommende tid vise.