Nyt hjemløsecenter på vej i Nuuk

Kommuneqarfik Sermersooq forventer, at det nye hjemløsecenter kan tages i brug i midten af næste år.
Udover at afsætte penge til at bygge et nyt hjemløsecenter har kommunen også besluttet at forlænge lejeaftalen på den eksisterende hjemløselejr til den 1. september. Foto © : Kommuneqarfik Sermersooq
Skrevet af Anders Dall
09. juli 2020 08:30

Et flertal i kommunalbestyrelsen i Kommuneqarfik Sermersooq er blevet enige om at afsætte penge til at etablere et nyt hjemløsecenter i Nuuk. 

Det skal bestå af et kønsopdelt nødherberg og en række små boliger, som kan tildeles til hjemløse. Det skriver Kommuneqarfik Sermersooq i en pressemeddelelse.

- Jeg er lykkelig for beslutningen. Jeg har et stort hjerte for de hjemløse, og at vi nu får bygget de boliger, vi skal bruge for at hjælpe dem videre i livet, er et politisk resultat, jeg er meget stolt af, siger Sermersooq-borgmester, Charlotte Ludvigsen, i pressemeddelelsen.

Opgaven med at bygge boligerne skal sættes i udbud i år. Kommunen forventer, at de skal stå klar til indflytning i midten af næste år.

Forlænger lejeaftale

I øjeblikket er der 120 brugere af kommunens hjemløsetilbud. Ifølge kommunen er antallet af brugere steget med næsten 50 procent, efter der blev etableret en hjemløselejer i forbindelse med COVID-19 smittefaren i marts.

LÆS OGSÅ Hjemløse i Nuuk får ny lejr

For at de kan have et sted at bo frem til det nye hjemløsecenter er klar har kommunalbestyrelsen købt en række beboelsescontainere, og så vil man midlertidigt tage to forladte boligblokke i bymidten i brug som hjemløseboliger.

Derudover har kommunen besluttet, at forlænge lejeaftalen på den eksisterende hjemløselejr til den 1. september.

Den samlede pris for de midlertidige tiltag er 4,6 millioner kroner.

- Corona-faren er endnu ikke drevet over, så vi er nødt til at sikre os, at de hjemsløse også nu har betryggende forhold at overnatte under. Derfor er jeg meget glad for, at vi har bevilliget midlerne til de midlertidige løsninger, lyder det fra Charlotte Ludvigsen.