Hjemløse i Nuuk får ny lejr

I lejren kan de hjemløse få varme, et bad og vaske tøj og ikke mindst overnatte.
Foto © : Kommuneqarfik Sermersooq
05. april 2020 15:05

Kommuneqarfik Sermersooq har oprettet en lejr for 80 hjemløse i Nuuk. I fredags flyttede der 26 ind i den nye lejr. I lejren kan de hjemløse få varme, få sig et bad og vaske tøj.

Lejren er en form for nødlejr. Nuuk er for det meste lukket ned. Kofoed skole, Frelsens Hær, Biblioteket og Katuaq er lukket, hvor mange hjemløse ofte tager hen for at opholde sig om dagen.

Den nye lejr er blevet placeret ved tapperiet i Nuuk, Nuuk Imeq, hvor de er spredt ud på et større areal for at beskytte mod smittefaren for coronavirusset, skriver kommunen på deres hjemmeside.

Kommuneqarfik Sermersooqs borgmester, Charlotte Ludvigsen, glæder sig over den nye hjemløse-lejr:

- Jeg er meget lettet over, at vi nu kan tage campen i brug, efter at arbejdet blev forsinket af vejret. Det vigtigste er, at de hjemløse føler sig trygge og beskyttet, det kan jeg mærke, at de gør. Der var glæde og latter blandt dem, da vi kom for at hilse. Jeg er så glad på vegne af dem, siger hun.

Foto © : Kommuneqarfik Sermersooq

Borgmesteren var ovre og hilse på de hjemløse i forbindelse med åbningen af lejren, hvor der blev hilst på andre måder med blandt andet vinke og skohåndtryk, lyder det fra Kommuneqarfik Sermersooq.

26 hjemløse i Nuuk flyttede ind i lejren fredag eftermiddag. Der vil være plads til i alt 80 i lejren, når den står helt færdig, skriver kommunen.