Nyt herberg skal afhjælpe hjemløshed i Aasiaat

Et stigende antal hjemløse borgere får nu kommunalbestyrelsen i Kommune Qeqertalik til at ty til handling.
herberg Aasiaat.
Foto © : Kommune Qeqertalik.
02. april 2019 09:37

Et tidligere kollegie bliver nu omdannet til et herberg for hjemløse borgere i Kommune Qeqertalik. Det har en enig kommunalbestyrelse vedtaget.

Baggrunden er, at en undersøgelse viste, at der ved begyndelsen af 2019 var 24 hjemløse i Aasiaat og også hjemløse i Qasigiannguit og Kangaatsiaq.

LÆS OGSÅ Nyt nødherberg i Nuuk

Det fortæller Ane Hansen (IA), der er borgmester i Kommune Qeqertalik.

- Jeg ser det som nødvendigt, fordi der desværre er flere og flere hjemløse. Jeg mener også, at herberget er nødvendigt, hvis vi skal forebygge yderligere hjemløshed, forklarer hun.

Har man job, skal man betale

Herberget kommer til at bestå af i alt fem værelser. Heraf tre enkeltværelser og to dobbeltværelser. De personer, som benytter herberget, skal betale 850 kroner om måneden, hvis de vel og mærke har et job, lyder det videre.

- Nogle af de hjemløse har et arbejde, og de skal naturligvis betale for at benytte herberget. Vi har allerede sat en fast pris på det. Men de hjemløse borgere, der ikke har et job, får selvfølgelig hjælp fra det offentlige i henhold til loven. Uanset hvad, så er målet i sidste ende altid at hjælpe de hjemløse videre til at få deres egen lejlighed, siger Ane Hansen.

Hvis man som hjemløs vil leje et dobbeltværelse, koster det 1500 kr. for en måned.

Det er Kommune Qeqertalik, der står for driften af herberget, der bliver Grønlands andet af sin slags.

Det første og hidtil eneste herberg er placeret i Nuuk.