Medierapport Nyhedschef afviser kønskvoter i nyhederne foreløbigt

Der kan sagtens være flere kvindelige kilder i det grønlandske mediebillede. Men KNRs nyhedchef vil ikke på nuværende tidspunkt tage stilling til, om det er nødvendigt med kønskvoter på nyhederne i KNR.
Skrevet af Jonas Fievé
06. november 2018 09:32
Versionist Connie Fontain

Selvom KNR gerne vil arbejde for, at der kommer flere kvindelige kilder i nyhedshistorierne, vil nyhedschefen ikke på nuværende tidspunkt tage stilling til, om det er nødvendigt med en kvote.

Hver tredje kilde i de grønlandske nyhedsmedier er en kvinde, og selvom det er højt sammenlignet med andre lande, er der ifølge nyhedschefen på KNR plads til forbedring. 

- Jeg vil gerne se på, om det er noget, vi kan arbejde mere med i vores dagligdag, end tilfældet er i dag. Selvom vi ifølge rapporten faktisk er ret gode sammenlignet med andre medier i andre lande, siger Mikkel Bjarnø Lund.

LÆS OGSÅ Nunatsinni tusagassiorfinni arnat takussaangaatsiartut

Han har derfor taget rapporten Tusagassiuutit 2018 til efterretning og vil nu se på, hvordan public service-stationen kan gøre brug af flere kvindelige kilder.

KNRs nyhedschef vil dog ikke på nuværende tidspunkt tage stilling til, om det er nødvendigt med en kvote for, hvor mange kvinder der skal optræde i nyhedshistorierne.

- Jeg vil skrive under på, at vi umiddelbart vil holde blikket på bolden, nemlig at finde de bedste og mest relevante kilder, og det er det, som i første omgang tæller noget, siger Mikkel Bjarnø Lund.

Han bakkes op af Signe Ravn-Højgaard, som har været med til kortlægningen af de grønlandske medier. Hun slog fast, at hver tredje kilde i de grønlandske nyhedsmedier er en kvinde

LÆS OGSÅ Medier har svært ved at få eksperter i hus

- Jeg mener personligt, at det er vigtigere, at man vægter, om kilden ved, hvad de snakker om, end hvilke køn de har. I et lille samfund som det grønlandske kan det være svært at finde kilder, siger hun. 

Ifølge Signe Ravn-Højgaard er formålet med Tusagassiuutit 2018 at afdække det grønlandske mediebillede, og rapporten skal derfor ikke ses som en kritik af medierne. 

- Vi vil jo gerne se, hvordan det står til med medierne, og vi kigger derfor på en række parametre, hvor det her er et af dem. Det er ret interessant, hvis det ændrer sig voldsomt, siger Signe Ravn-Højgaard.