Kalaallit Airports: Nye lufthavne vil sikre mindre CO2-udledning

Der er ikke bare penge at spare ved at bygge de planlagte nye lufthavne, også udledningen af CO2 vil blive markant mindre. Det skriver Kalaallit Airports i selskabets årsrapport.

- De fløjne kilometer bliver langt færre, og det gør jo at CO2-udledningen for Grønland bliver reduceret ganske voldsomt, forklarer bestyrelsesformand i Kalaallit Airports, Johannus Gunnar Egholm Hansen.

Årsagen er, at de mange indenlandsflyvninger mellem Kangerlussuaq og Nuuk samt Kangerlussuaq og Ilulissat vil blive erstattet af direkte flyvninger i stor udstrækning, hvis landingsbanerne forlænges som planlagt i Nuuk og Ilulissat.

- De flyvninger vil blive reduceret med 33 procent.

Derudover bliver de fleste indenrigsruter kortere i den nye lufthavnsstruktur, hvilket også vil betyde sparet CO2-udledning.

LÆS OGSÅ Narsarsuaq søger en plan B til lufthavnen

I selskabets årsrapport står derfor følgende:

- De mange indenlandsflyvninger medfører desuden en meget betydelig CO2 belastning for Grønland, som med en mere effektiv lufthavnsinfrastruktur kan reduceres med omkring 30 procent.

Alt efter hvilken løsning politikerne vælger, så viser beregninger Selvstyret har fået foretaget, at de nye lufthavne vil være over 1,3 milliarder kroner billigere end, hvis man fortsætter med de nuværende.

LÆS OGSÅ Ny analyse afslører milliardbesparelse på nye lufthavne

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt