Nye kollegieværelser til grønlandske studerende i København er måske på vej

Mangel på kollegieværelser i København til grønlandske studerende er et velkendt problem, og nu mener Siumut at have fundet en løsning.
Det er i samarbejde med det Grønlandske Hus i København, at Siumut forsøger at finde kollegieboliger til grønlandske studerende. Foto © : Siumut i Folketinget
23. februar 2023 15:21

25-30 kollegieværelser til grønlandske studerende i København i 2024 kan blive en realitet.

Det skriver Siumut i en pressemeddelelse.

Grønlandske studerende i København har længe råbt op om, at der mangler kollegieværelser til dem. Siumut sikrede i den danske Finanslov 2021 et tilskud, som skulle finansierer en undersøge af, hvordan grønlandske studerende nemmere får adgang til kollegie i København.

Blandt andet om der skal være et kollegie til grønlændere, som er under uddannelse i den danske hovedstad, skriver de i pressemeddelelsen.

Der blev afsat i alt halvanden millioner kroner for 2021 og 2022, hvor Det Grønlandske Hus i København fik opgaven at undersøge, hvordan man kan skaffe flere kollegier til grønlandske studerende i det danske hovedstadsområde. 

Og det er der kommet en rapport ud af. Det Grønlandske Hus i København lægger op til, at der skal findes værelser på ét kollegie til grønlandske studerende. Det er i den sammenhæng, at der arbejdes for at finde 25-30 værelser.

Værelser i 2024 kan blive en realitet

Aki-Matilda Høegh-Dam, som er folketingsmedlem for Siumut, glæder sig over, at der snart kan komme kollegier til grønlandske studerende.

- Da jeg var i Avalak som studerende i København, var boligmangel et stort problem. Derudover havde vi store udfordringer med ensomhed, som grønlænder i Danmark. Derfor var dette emne en vigtig mærkesag for mig under valget 2019, siger Aki-Matilda Høegh-Dam i pressemeddelelsen og forsætter:

- Jeg glæder mig over, at vi endelig kan se en realisering, så vi kan skabe det rette hjem og tryghed for alle der vælger at videreuddanne sig.

Også direktøren for det Grønlandske Hus i København, Leise Johnsen, er positiv.

- I processen har det været muligt at få skabt en positiv dialog med Housing Foundation Copenhagen, som lige nu arbejder for at få omkring 25 studieboliger i 2024. Vi håber, at dette bliver en realitet, siger hun.