Inatsisartut formand: Nye boliger vil sikre bedre deltagelse i samlingerne

Nye boliger til Inatsisartut vil spare landskassen for penge og samtidig sikre mere fleksible arbejdstider til politikerne. Det siger formanden for Inatsisartut, Vivian Motzfeldt.
Foto © : KNR // Aannguaq Reimer-Johansen
10. april 2019 08:21

Mindre tid på administration. Det er ræsonnementet bag de 25 nye boliger til Inatsisartuts medlemmer ifølge Vivian Motzfeldt, der er formand for Inatsisartut.

For Selvstyret bruger tid på at finde overnatning til medlemmerne, når medlemmerne rejser til Nuuk for at deltage i forårs- og efterårssamlingerne.

Nogle kan blive bosat i lejligheder, mens andre må bo på et hotel, fremgår det af Inatsisartuts årsberetning.

LÆS OGSÅ Inatsisartut vil bygge 25 nye boliger til politikerne

Men hvis medlemmerne får lejligheder til rådighed permanent, vil Selvstyret fremadrettet spare tid på det administrative arbejde, siger formanden for Inatsisartut:

- Administrativt kommer vi væk fra at lede efter boliger til Inatsisartut-medlemmer, der kommer fra kysten, så de i stedet kan indkvarteres ét sted, siger Vivian Motzfeldt. 

Ifølge et dokument fra formandskabet bruger Inatsisartut 4,3 millioner kroner på lejeboliger om året, og de anslår, at det vil koste 3,9 millioner kroner i leje af de 25 nye boliger.

LÆS OGSÅ Grafik: Det ved vi om boligerne til Inatsisartut

Så lejeudgifterne bliver mindre ifølge formanden. Men det er endnu ikke klart, hvor meget projektet vil koste.

Formanden fremhæver også, at de nye boliger vil gøre det nemmere for medlemmerne af Inatsisartut at deltage i samlingerne. 

- Inatsisartut vil kunne benytte sig af boligerne hele året rundt uden begrænsninger, og det vil gøre samlingerne mere fleksible, siger hun.

LÆS OGSÅ Inatsisartut prioriterer sig selv igen

Samarbejdspartiet har tidligere luftet kritik af formandskabets forslag. Partiet mener, at politikerne bør prioritere borgernes gamle boliger eller bruge pengene på at renovere hospitaler, kollegier eller skoler.

Flertallet af Inatsisartut støtter dog op om de nye boliger.

- Vi vil opnå en fælles løsning, og det er flertallet, som glæder sig over forslaget, siger Vivian Motzfeldt.

Det er endnu ikke klart, hvor meget projektet vil koste.