Foto: Tegnestue Qarsoq

Samarbejdspartiet: Inatsisartut prioriterer sig selv igen

Det er forkert at bruge penge på nye boliger til inatsisartutmedlemmer, når pengene kunne bruges til renovering af borgernes gamle boliger, mener Samarbejdspartiet. Formanden for Inatsisartut forklarer, at de nye boliger vil spare landskassen penge.

Når Inatsisartut samles to gange om året, kommer medlemmerne rejsende fra hele landet til hovedstaden for at deltage. De skal have et sted at bo under samlingerne.

Og derfor vil Formandskabet for Inatsisartut have bygget 25 lejligheder til formålet. Men det mener Samarbejdspartiets næstformand, Tillie Martinussen, er en rigtig dårlig idé.

- Vi synes, at det er principielt forkert, at politikerne sætter sig selv forrest i køen og bygger nye sunde boliger til sig selv i Nuuk, hvor der er så stor boligmangel, siger hun.

Ifølge Formandsskabet for Inatsisartut anslåes det, at det vil koste 3,9 millioner kroner om året at få 25 nye lejligheder til inatsisartutmedlemmerne, der bor uden for Nuuk.

LÆS OGSÅ Inatsisartut ilaasortanut inissiat nutaat 25-t sanatinniarpaat

I finansloven fremgår det dog, at Inatsisartut historisk har brugt lidt over tre millioner om året på indkvatering.

Mens der i et dokument fra Formandskabet står at Inatsisartut i dag bruger omkring 4,3 millioner kroner i husleje af 21 boliger i seks måneder om året.

Derfor mener Formanden for Inatsisartut, at der er penge at spare for landskassen ved at få bygget nye boliger til politikerne.

- De lejeboliger, der er til rådighed, er meget dyre. Og vi ønsker at vende situationen, så inatsisartutmedlemmer kan leje boliger i længere tid, og så kan disse lejligheder benyttes hele året rundt for samme beløb, siger Vivian Motzfeldt.

Men Samarbarbejdspartiets Tillie Martinussen mener ikke, at de nye boliger er den rigtige løsning.

- Vi mener, at politikerne burde blive sat ind i almindelige INI-lejligheder. Og hvis Inatsisartuts Bureau planlagde bedre i løbet af året, så ville det også være muligt at skaffe nogle boliger, der har samme standard som befolkningens, og som ikke koster det store, siger hun.

Inatsisartut har bemyndiget Naalakkersuisut til at indgå en aftale med det selvstyreejede boligselskab Illuut A/S om at stå for byggeriet og udlejningen af boligen med de 25 lejligheder.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt