Ny naalakkersuisoq: Tandbøjlebehandling skal fortsætte

Først blev behandlingen med tandbøjle sløjfet, men nu vil Anna Wangenheim fortsætte ordningen i Nuuk.
Anna Wangemheim vil se på de ventelister, der er for tandbøjlebehandling. Det er behov for, at vi ser på de formelle visitationskriterier, siger hun i en pressemeddelelse. Arkivfoto.
Skrevet af Anders Dall
08. juni 2020 15:47

Tandbøjlebehandling skal fortsat være et tilbud for børn og unge i Nuuk. Så klar er meldingen fra Anna Wangenheim, der er ny naalakkersuisoq for sundhed.

Så mange er i behandling:

Ifølge cheftandlægen i Nuuk er 41 børn lige nu i gang med tandbøjlebehandling, og 25 børn er på venteliste

Kilde: Naalakkersuisut

I en pressemeddelelse peger hun på, at der er ressourcer nok til at bibeholde et tandreguleringstilbud i Nuuk.

- Jeg er helt enig i, at det er ønskværdigt, at alle børn i Grønland får mulighed for tandretning, hvis de har dét behov, siger  Anna Wangenheim i pressemeddelelsen.

- Men nu starter vi med børn og unge i Nuuk. Så tager vi udfordringen med at finde en landsdækkende løsning op senere, tilføjer Wangenheim.

LÆS OGSÅ Partier raser mod stop for tandbøjler

For nyligt meddelte den daværende naalakkersuisoq for Sundhed, Martha Abelsen (S), at Naalakkersuisut ville stoppe ordningen med tandbøjlebehandling i Nuuk.

Begrundelsen var blandt andet, at det ville være for dyrt at gøre ordningen til et landsdækkende tilbud. Derfor ville Naalakkersuisut ikke fortsætte med ordningen i Nuuk.

Det mødte kritik fra partierne i oppositionen, som mener, at der bør findes penge til at gøre tilbuddet landsdækkende.

Anna Wangenheim oplyser i pressemeddelelsen, at hun hele tiden har været imod nedlukningen af tandbøjlebehandlinger, og at hun derfor straks vil reagere.