Ny millionaftale: Færdigmad og hundredevis af nye varer på vej til Pilersuisoqs butikker

Kunder hos Pilersuisoq skal vænne sig til hundredevis af nye varer og kan se frem til helt nye tilbud inden for færdigmad. Det fortæller KNI’s kædedirektør.
Den nye leverandør- og distributionsaftale træder i kraft fra 1. januar, og kædedirektøren i KNI forventer, at den er fuldt implementeret til august. Foto © : KNI
10. oktober 2020 11:41

En saftig burger, en sprød sandwich eller en italiensk panini rygende varm fra ovnen.

Det kan tusindvis af kunder i Pilersuisoqs forretninger på kysten se frem til inden for den nærmeste fremtid.

KNI har nemlig indgået en femårig aftale om distribution og levering med Arctic Import og norskejede Reitangruppen, der blandt andet står bag discountkæden Rema 1000 og ejer rettighederne til 7-Eleven i Danmark.

LÆS OGSÅ Storleverandør til Pilersuisoq-butikker går konkurs

- Kunderne vil se nogle andre private labels-varer på hylderne ude i butikkerne. Men vi har stadig adgang til alle de mærkevarer, som kunderne ellers kender, siger kædedirktør i KNI, Brian Weuge Chemnitz.

Fastfood som i 7-Eleven

Det betyder, at kunderne skal vænne sig til, at First Price og Gestus-produkterne forsvinder og bliver erstattet med Rema-1000s eget mærke.

- Derudover vil forbrugerne komme til at opleve et convenience og fastfood sortiment på sigt , hvor Reitan Distribution står rigtig stærkt, fortsætter han og henviser Reitangruppens sortiment i 7-Eleven i Danmark.

I alt bliver mellem 600 og 700 varer skiftet ud i Pilersuisoqs butikker.

Går efter lavere priser

Hidtil har den norskejede koncern Dagrofa stået for levering og distribution til KNI, men det samarbejde ophører altså nu.

Efter en udbudsrunde stod det klart for ledelsen i KNI, at der var mere attraktive muligheder. Blandt andet når det gælder pris, forklarer kædedirektøren.

LÆS OGSÅ Grønlands nye forskningsskib er søsat i Spanien

- Min plan er selvfølgelig, at hvis vi køber varerne billigere ind, så bliver det også billigere for kunderne. Folk skal mærke, at vi har skiftet leverandør, lyder det.

Aftalen har en værdi af omkring 100 millioner kroner om året, oplyser han videre uden at ville komme beløbet nærmere.