Chokeret rektor udskifter leder af læreruddannelsen

Der skal være bedre styr på instituttet, og der er sket en udskiftning af ledelsen, fortæller rektor Tine Pars.
15. april 2016 05:37

Rapporten, som Danmarks Evalueringsinstitut har udarbejdet, er krads i sin kritik af læreruddannelsen. Rektor på Ilisimatusarfik har allerede taget hånd om de vigtigste kritikpunkter.

- Som det er nu, er der en fungerende institutleder, og jeg kan oplyse, at den hidtige institutleder er fraværende i en længere periode. Og det er meldt både til de ansatte og de studerende, siger rektor Tine Pars.

Det er Britta Lohmann, som er blevet indsat som fungerende institutleder.

Læs også EVA dumper Ilinniarfissuaq

En ny rapport fra Danmarks Evalueringsinstitut, EVA, viser at læreruddannelsen i dag har en række alvorlige udfordringer, hvad angår strategisk ledelse og behovet for kvalificerede lærere i folkeskolen.

Rapporten er bestilt af universitetet, som opfølgning af evalueringen af folkeskolen, og resultatet overrasker rektoren.

- Jeg bliver jo også chokeret over den ledelsesmæssige kritik, der er på læreruddannelsen, siger Tine Pars.

Evalueringen skal give læreruddannelsen mulighed for en bedre udvikling, der både skal skabe den nødvendige kvalitet hos ledelsen, og som skal sikre at de lærerstuderende har en tilstrækkelig faglig ballast, fortæller hun.

En styrkelse, som den nye ledelse har fået forholdsvis frie hænder til.

- Man skal have en åben dialog med andre læreruddannelser i verden, og i det hele taget have en åbenhed i tilgangen til læreruddannelsen, og lytte i forhold til hvad behovene er. Det er noget jeg lægger stor vægt på, og som jeg har en forventning om.