Ny borgmester i Kommuneqarfik Sermersooq: Stort arbejde med at genskabe tilliden

Avaaraq S. Olsen fra Narsaq skal være borgmester i Kommuneqarfik Sermersooq, og hun glæder sig. Men hun sætter sig i et brandvarmt borgmestersæde med vanskelige sager i vente.
- Jeg regner ikke med, at jeg vil stå alene med det. Jeg mener, at hele kommunalbestyrelsen også har et ansvar for at rydde op og løfte hinanden. Foto © : KNR
Skrevet af Malik Brøns
01. juni 2022 06:02

- Jeg vil være ærlig og sige, at jeg slet ikke havde regnet med at blive borgmester på så kort tid. Men sådan er politik, og det er dét, der gør det sjovt.

Det siger Inuit Ataqatigiits Avaaraq S. Olsen, der formelt kan kalde sig selv for borgmester i Kommuneqarfik Sermersooq 15. juni.

Dér træder Charlotte Ludvigsen (IA) nemlig tilbage efter flere møgsager om kommunens administration af boligområdet.

En sag der bliver ved med at dukke op, hvor både Selvstyrets Tilsynråd og senest en revisionsrapport graver nye ting frem.

LÆS OGSÅ Borgmester underskrev købsaftale til 20 millioner kroner, uden kommunalbestyrelsen vidste besked

Mandag mødtes KNR med folk på Nuuks gader.

Her var der blandt andet ønske om, at den nye borgmester er én, der følger reglerne. For Avaaraq S. Olsen handler det om, at få folks tillid tilbage til kommunalbestyrelsens arbejde.

- Der er et stort arbejde foran med at genskabe tilliden, men jeg har opbakning fra partiets gruppe til at tage den opgave, og jeg tror også, at jeg ordentligt kan arbejde hen imod det.

- Jeg regner ikke med, at jeg vil stå alene med det. Jeg mener, at hele kommunalbestyrelsen også har et ansvar med at rydde op og løfte hinanden.

Stolt over tilliden

Avaaraq Olsen er fra Narsaq og flyttede til Nuuk i 2017, hvor hun blev færdig med læreruddannelsen. Hun er 37 år og arbejder som skolekonsulent i Kommuneqarfik Sermersooq.

Hun blev valgt ind i kommunalbestyrelsen i Kommuneqarfik Sermersooq sidste år med 241 personlige stemmer.

Hendes politiske karriere startede i 2013, hvor hun blev valgt ind i Kommune Kujalleq frem til 2017. I den periode var hun også anden viceborgmester.

Nu kan hun altså se frem til at blive borgmester i Kommuneqarfik Sermersooq 15. juni.

- Jeg er meget glad og stolt og taknemlig over den tillid, der bliver vist overfor mig.

Men hvad er hendes politiske vision som borgmester?

- Det kan jeg ikke komme ind på lige nu, men det vigtigste er selvfølgelig at få snakket med befolkningen og de andre partier, der skal hjælpe med at sætte min kurs. Men det er meget vigtigt for mig at sikre, at kommunalbestyrelsens arbejde foregår i ro.