#titusindstemmer: Ny bevægelse vil skabe forandringer og bryde med tabuer

Bevægelsen #titusindstemmer skal bryde tabuer og sikre, at Grønland arbejder for, at personer med handicap kan udøve deres grundlæggende menneskerettigheder.
Tanken bag bevægelsen #titusindstemmer er at vise personer med handicap, at de ikke står alene med deres udfordringer.
18. maj 2023 10:33

Tilioq har i disse dage afholdt både et seminar og en konference i Ilulissat, der skal sikre, at personer med handicap får den hjælp, de har krav på og brug for.

- Det er kun i fællesskab, vi kan skabe de forandringer, som er meget nødvendige, siger handicaptalsmand Anja Hynne Nielsen i sin åbningstale.

Derfor lancerer landets handicapforeninger bevægelsen #titusindstemmer.

Skal lægge pres på politikerne

Bevægelsen er en åben facebook-gruppe, hvor alle, der er berørt af handicap, har mulighed for at dele deres historier og oplevelser.

Dermed får de en platform til at dele deres vidnesbyrd om, hvordan systemet har svigtet dem.

- De ti tusind henviser til, at der er rigtig mange mennesker i Grønland, der lever med en eller anden form for handicap – lige omkring 18 procent - og at de fleste borgere kender nogen, der oplever udfordringer og diskrimination i deres hverdag, fordi de har en funktionsnedsættelse, oplyser Tilioq.

Sådan kan de sammen tvinge de nødvendige forandringer igennem samt sikre bedre vilkår og løsninger for de mennesker, der har mest brug for det, er talsmandens budskab.

- Vi ønsker, at politikerne sætter ind med både kortsigtede og langsigtede løsninger og skaber bedre vilkår og hurtigere hjælp til personer med handicap, fortæller Anja Hynne Nielsen.

Det er også muligt at dele sin historie som anonym deltager.

Vil bryde med tabuer

Formålet med bevægelsen er også at nedbryde tabuer omkring handicap og vise, at ingen står alene med deres udfordringer.

- Vi vil gerne bryde tabuerne omkring det at have et handicap ved at give et rum, hvor man kan fortælle sine historier. Det er for at vise den enkelte, at de ikke er alene. Der er mange, der har haft de samme kampe mod systemet. Kampe, som kan være lange og hårde, siger Anja Hynne Nielsen.

Bevægelsen er inspireret af den danske kampagne #enmillionstemmer, der har skabt politisk fokus på handicapområdet og har fremsat borgerforslag for at forbedre forholdene for personer med handicap i Danmark.

#enmillionstemmer har over 38.000 medlemmer på deres Facebook-gruppe, mens #titusindstemmer allerede har mere end 120 medlemmer og et dusin opslag.