Ny aftale skal udvikle idrætten i Qeqqata Kommunia

Qeqqata Kommunia og GIF, Grønlands Idrætsforbund, er blevet enige om en samarbejdsaftale, der skal sikre flere muligheder for at dyrke idræt i daginstitutioner, skoler, plejehjem og på kommunale arbejdspladser i Qeqqata Kommunia.
Skrevet af Karsten Sommer
08. maj 2018 10:18

Formålet med aftalen er at inspirere alle i samfundet til et sundere liv.

- Vi har rigtig mange frivillige der gør et rigtig stort arbejde. Det er vigtigt for os, at vi fortsat arbejder for at dygtiggøre og tiltrække flere frivillige ind i idrætten, siger GIF Bestyrelsesmedlem, John Thorsen.

Sundhed på arbejdspladser er med i aftalen, og samarbejdet med GIF skal være med til at inspirere kommunens sundhedsambassadører til at fortsætte det gode sundhedsfremmede arbejde på de mange kommunale arbejdspladser.

Fælles indsats mod misbrug

Udover de idrætsmæssige samarbejdsområder er der aftalt en fælles indsats overfor misbrug af alkohol og hash, og seksuelle krænkelser og overgreb i foreninger.

- Jeg er begejstret over samarbejdet omkring udviklingen af idræt i kommunen, men særligt glæder det mig, at vi kan samarbejde om at forebygge misbrug af alkohol og hash og stoppe seksuelle krænkelser i foreningerne, siger borgmester Malik Berthelsen i en pressemeddelelse.