Ny aftale om søkort trækker ud

Regeringen og Selvstyret har brugt mere end et år på at forhandle en ny aftale på plads om de forsinkede søkort for Grønland. Fortsat ingen afklaring, oplyser den danske minister.

I juni 2016 oplyste daværende naalakkersuisoq for byggeri, bolig og infrastruktur, Knud Kristiansen, at Selvstyret arbejdede på at få en ny aftale i hus med Geodatastyrelsen i Danmark.

Det skete, efter styrelsen måtte oplyse, at den ikke kunne leve op til aftalen om at levere 73 søkort over Syd- og Vestgrønland inden udgangen af 2018.

LÆS OGSÅ Selvstyret laver ny søkort-aftale

Men der er tilsyneladende fortsat ikke indgået en aftale i sagen.

I en mail til Politiken skriver den danske klima- og energiminister Lars Christian Lilleholt, at en ny aftale fortsat er under forhandling.

- Jeg kan ikke gå ind i det konkrete indhold, men jeg kan sige, at der er en god dialog med selvstyret. Men der drøftes bl. a. supplerede tiltag med selvstyret om mulige fremtidige leverancer, der kan understøtte den maritime udvikling i Grønland.

LÆS OGSÅ Produktionen af søkort er gået i stå

LÆS OGSÅ Asiaq vil hjælpe i søkort-krise

Lilleholt er åben for at give Grønland en form for kompensation for, at staten ikke har kunnet overholde den gældende aftale om søkortleveringen. Men hvad kompensationen præcis indebærer, vil han ikke kommentere på.

Lars Chr. Lilleholt kommer desuden til Grønland i slutningen af august, oplyser Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt