I år lander julemanden i Nuuk uden corona-restriktioner

Julemanden og hans hjælpere lander som vanligt i Nuuk 24. december efter to år med corona-afstand.
I 2020 og 2021 måtte publikum undvære at få et kram eller bare komme tæt på julemanden på grund af corona. Arkivfoto Foto © : Scanpix
23. december 2022 10:31

Efter to år med coronarestriktioner kan børn og barnlige sjæle igen se frem til at se julemanden og hans hjælpere i Nuuk i morgen juleaftensdag.

Det sker, når han og hans hjælpere traditionen tro lander ved Dronning Ingrids Hospital klokken 10.

Her vil der - hvis man har været artig - være mulighed for at få slik og søde sager, inden julemanden besøger børn, der skal tilbringe julen på sygehuset.

LÆS OGSÅ Ingen krammere til julemanden i år

I 2020 og 2021 måtte publikum undvære at få et kram eller bare komme tæt på julemanden på grund af corona. Samtidig landede han fire steder i hovedstaden for netop at undgå for store forsamlinger.

Derfor er det nu ekstra glædeligt, at julemanden og hans hold igen er tilbage som vanligt, siger direktør for sundhedsvæsenet, Tina Amondsen.

- Vi er glade for den, at den traditionelle julemandsflyvning ved landshospitalet gennemføres i år, siger hun. og tilføjer:

- Det er en oplevelse, som vi hvert år ser frem til, og som vi ved betyder meget for rigtig mange.

Der vil være afspærringer omkring julemandens landing. Det skyldes ikke en afstand på grund af corona, men sikkerhed omkring helikopteren.

Air Greenland opfordrer alle til at respektere afspærringerne.