Ingen krammere til julemanden i år

Julemanden lander i helikopter ved Dronnings Ingrids Hospital, som han plejer. Han lander også tre andre steder i Nuuk for at undgå store forsamlinger.
Julemanden ankommer til Nuuk
Julemanden ankommer i helikopter - men i år må ingen løbe ham i møde med åbne arme. Foto © : KNR/Kenneth Elkjær
22. december 2020 15:10

Der skal mere end corona til at afbryde den traditionsrige julemandsflyvning i Nuuk juleaftensdag.

Julemanden kommer flyvende, helt som han plejer igen i år – men landslægen og politiet har lagt nye restriktioner på hans færd. Det sker for at undgå én stor forsamling, og derfor skal julemanden lande fire steder i Nuuk.

Julemanden vil have sit første stop i Qinngorput på sletten mellem Store Malene og Atuarfik Hans Lynge klokken 9.30.

Næste stop er klokken 10 på pladsen foran den hvide bro ved universitetet.

Tredje landing vil være for enden af Tuapannguit klokken 10.30. Og sidste landing vil være hlt som normalt pladsen foran Dronning Ingrids Hospital klokken 11.

Julemanden vinker

Ved alle fire landingspladser laves afspærringer for at sikre sikkerhedsafstand til helikopteren og overholdelse af retningslinjer for forsamlinger.

Derfor skal alle respektere afspærringerne og de retningslinjer, som udstikkes på landingspladsen, skriver Sundhedsledelsen i en pressemeddelelse.

I år bliver det derfor ikke muligt at løbe hen til julemanden efter landing.

I stedet kommer julemanden rundt og vinker, og hans hjælpere vil sørge for, at de fremmødte børn får en lille sød hilsen fra ham.  

- Vi er utrolig glade for, at den traditionelle julemandsflyvning ikke skal aflyses i år. Det er en oplevelse, vi hvert år ser frem til og vi ved, hvor meget den betyder for rigtig mange, siger chefsygeplejerske Ella Skifte.

Skulle vejret ikke være samarbejdsvilligt, er der en plan b klar.

I så fald overtager Nuuk Brandvæsen julemandskørslen.