Nuuks nye skole bliver yderligere forsinket

Skolestart på den nye skole i Nuuk, Atuarfik Inussuk, bliver yderligere forsinket. Hvornår skolen kan tages i brug vides endnu ikke.
Under kongeparrets besøg i Nuuk i juli fik de en rundvisning på Atuarfik Inussuk. Nu melder kommunen ud, at den ikke vil stå klar til skolestart. Foto © : Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
09. august 2024 15:50

Egentlig skulle klokken ringe ind til et nyt skoleår på Atuarfik Inussuk i Nuuk om godt en uge. Men klokken forbliver stille, og skolestarten blev i første omgang udskudt til 29. august.

Men den dato holder heller ikke, skriver Kommuneqarfik Sermersooq på deres hjemmeside fredag eftermiddag.

Årsagen er skolens komplicerede brandalarmsanlæg og dokumentation dertil, der endnu ikke er på plads, står der i pressemeddelelsen.

- Vi er meget opmærksomme på, at det desværre medfører gener for alle, der glæder sig til at få en hverdag i den flotte nye skole. For os er det afgørende, at vi ikke åbner, før vi kan garantere brandsikkerheden, siger kommunaldirektør i Kommuneqarfik Sermersooq, Ole Jakobsen.

Skolestart på gamle skoler

Forsinkelsen betyder, at eleverne skal starte deres skoleår på enten Atuarfik Samuel Kleinschmidt eller Atuarfik Ukaliusaq, men at det endnu ikke er bestemt, hvilke elever, der skal starte hvor. Til gengæld lægger det fast, at skolestart bliver 15. august, som var den oprindelige dato, skriver kommunen.

Hvornår elever og lærer kan flytte over på den splinterny skole, Atuarfik Inussuk, er endnu uvist.

KNR har forsøgt i mere end en uge at få fat på det islandske entreprenørfirma Istak, der står for byggeriet, men det er ikke lykkedes. Vi har også forsøgt at få en uddybende kommentar fra skolelederen, men han har henvist til pressemeddelelsen fra kommunen.