Nuuk stadig plaget af indbrud og tyverier

Hovedstaden er stadig plaget af indbrud og tyverier her i sommermånederne. Politiet opfordrer borgerne til at sikre sig mod indbrud og tyveri.
Skrevet af Simon Uldum -
10. august 2015 07:09

I løbet af sidste uge der oprettet 20 sager vedrørende berigelseskriminalitet, hvoraf ni af disse omhandlede butikstyveri. Det oplyser Politiet i Nuuk i en pressemeddelelse.

Politiet opfordrer derfor endnu engang borgerne til at man sørge for, at alle vinduer og døre er lukkede og låst, når man forlader hjemmet. Herudover bedes man kontakte politiet i Nuuk på telefon 701448 såfremt man skulle observere noget mistænkeligt.

LÆS OGSÅ Nuuk: Tyve går efter Apple-produkter

 

Trusler mod betjente

Tirsdag aften, den 4. august, modtog vagtcentralen i Nuuk anmeldelse om stenkast mod et hus af en navngiven person.

Politiet rykkede ud til adressen, hvor en person blev anholdt. I forbindelse med anholdelsen blev en politipersonale udsat for trusler af den anholdte.

Den anholdte blev dagen efter fremstillet i grundlovsforhør og kan se frem til retslig efterspil.

Søndag den 9. august modtog vagtcentralen i Nuuk anmeldelse om røveri, hvor en person var blevet frarøvet cigaretter og i den anledning fået tildelt en skalle i hovedet. Den mistænkte blev senere på natten anholdt af politiet og kan se frem til retslig efterspil.

Desuden har Færdselsafdelingen i Nuuk har i den forgangne uge været ude på gaden og foretaget indsats vedrørende overtrædelse af færdselsloven. Der er i den anledning oprettet 14 sager, hvoraf 8 af disse sager omhandler benyttelse af håndholdt mobiltelefon under kørsel.