Nuuk International Film Festival starter på onsdag

På Katuaqs store lærred går filmfestivalen i luften den 16. september. Festivalen byder blandt andet på en række verdenspræmierer på grønlandske film.
Her vil Nuuk International Film Festival blandt andet vise en ny film fra den canadiske filminstruktør Zacharias Kunuk. Hans nye film hedder "One Day in the Life of Noah Piugattuk”. Foto © : Zacharias Kunuk.
Skrevet af Malik Brøns
10. september 2020 09:41

- Det bugner med filmoplevelser, når den fjerde udgave af Nuuk International Film Festival løber af stablen i samarbejde med Katuaq fra den 16. til 19. september, skriver arrangørerne i en pressemeddelelse. 

Med en lang film-festivalprogram på 76 sider, vil der være masser af grønlandske og andre internationale film i Katuaq i den kommende uge.

Her vil Nuuk International Film Festival blandt andet vise en ny film fra den canadiske filminstruktør Zacharias Kunuk. Hans nye film hedder "One Day in the Life of Noah Piugattuk”.

Zacharias Kunuk blev kendt med hans debutfilm, "Atanarjuat - The Fast Runner" i 2002 som vandt Det Gyldne Kamera på filmfestivalen i Cannes.

Verdenspræmiere i Katuaq

Der vil også være en række verdenspræmiere på grønlandske filmproduktioner til festivalen.

Det er blandt andet Nivi Pedersens kortfilm ”Updated” og Anders Berthelsens dokumentarfilm om eksplosionsulykken i Blok 5.

Festivalen vil også uddele priser i den sidste del af programmet:

- Når festivalen runder af lørdag aften, er det også med uddeling af juryens priser for bedste kortfilm og bedste spillefilmslange film, ligesom den grønlandske filmbrancheforening, FILM.GL, uddeler sin årlige pris, Innersuaq, skriver NIFF i en pressemeddelelse.

Internationale gæster deltager gennem video

Selvom der i disse dage er strikse coronarestriktioner, er arrangørerne bare glade for at kunne afholde festivalen.

- Vi er derfor ekstremt glade for, at vi i det hele taget kan gennemføre en fysisk filmfestival og vise film på det store lærred, hvor de hører til, siger festivalleder Pipaluk K. Jørgensen og fortsætter:

- De internationale gæster, som ikke har kunnet kommet hertil på grund af pandemien, deltager i stedet via videolink, så på den måde kan vi alligevel byde prominente navne som den canadiske instruktør Zacharias Kunuk og Bird Runningwater fra Sundance velkommen til Nuuk.

Alle arrangementer på Nuuk International Film Festival finder sted i Katuaq.

Billetter til filmfestivalen er allerede i gang og kan købes i Katuaqs reception. Film-billetterne koster 40 kroner for voksne og 20 kroner for børn.