Nuuk-fangere foretrækker brættet i Kolonihavnen

Det gamle bræt i Kolonihavnen i Nuuk, Kalaaliaratoqaq, lukkede søndag den 11. november. Derfor er salget nu henvist brættet i bymidten, men her passer forholdene ikke fiskere og fangere, der blandt andet gerne vil være tæt på kunderne.
Foto © : KNR
14. november 2018 16:43

Tiden er løbet fra det gamle bræt i Nuuk, der nu skal rives ned. Et nyt bræt skal bygges op i Kolonihavnen og indtil da, må salget foregå fra brættet i bymidten.

Men det ærgrer den lokale fisker- og fangerforening, NAPP. Fiskerne og fangerne har aldrig taget brættet i bymidten til sig. Forholdene passer ikke til deres ønsker, siger formand Lars Mathæussen

- Vores rettigheder dér er så begrænset, nogle af varerne må ikke komme ind. Derfor kom den aldrig til at blive benyttet helt, siger han.

LÆS OGSÅ Det Gamle Bræt i Nuuk rives ned for at give plads til nyt

Det har ikke været tilladt, at sælge forarbejdede fødevarer som røget eller tørret kød og fisk på brættet i bymidten. Det blev dog tilladt ved en dispensation den 1. september i år.

Men fiskerne og fangerne ønsker desuden, at kunne sælge deres varer selv. På den måde får de at vide, hvad køberne vil have og det kan de bedst kan i Kolonihavnen, siger Lars Mathæussen.

- Vi vil kunne dække nuummiuts behov i den gamle Kalaaliaraq. Det kan vi ikke i den nye (i bymidten, red.), siger han.

Kommunen forventer at det nye Kalaaliaraq i Kolonihavnen vil være klar til åbning i april 2019.

 

Kalaaliaraq Nutaaq - Det gamle bræt i Nuuk lukker