Nunavik ramt af hårde coronarestriktioner op til jul

Der er lagt op til en stille jul i Nunavik i Canada. Hele området er nu i undtagelsestilstand på grund af corona.
I alt har der indtil nu kun været 12 positivt smittede i Nunavik og ingen dødsfald. Foto © : Ian Schofield/Flickr Creative Commons
23. december 2020 05:17

Montreal og det meste af provinsen Quebec er i en rød farezone, som er det mest alvorlige corona-beredskab. Og nu er  julen er simpelthen blevet annulleret i hele provinsen.

Nunatsiaq News skriver, at Nunavik, der dækker hele den nordligste del af provinsen, også er blevet sat i undtagelsestilstand.

LÆS OGSÅ Coronasmitte stiger i Nunavut trods nedlukning

Nunavik har ligesom de fleste andre inuit-områder i Canada indført meget strenge restriktioner, og nu bliver de endnu strengere.

Nunavik er nemlig lige blevet sat i det, der kaldes den 'orange zone'. Det er den næsthøjeste farezone og Nunavik vil forblive i zonen indtil den 11. januar.

I alt har der indtil nu kun været 12 smittede i Nunavik og ingen dødsfald. Man håber, at antallet kan holdes på nede, selvom julen er en af de største festligheder om året, hvor folk elsker at være samlet.

Reglerne siger, at der kun må samles 10 personer i et hus, men man må gerne være 250 personer til et udendørs arrangement.

Makivik kooporationen, der administrerer meget af Nunavik, har sammen med andre frivillige organisationer i Kuujjuaq tilberedt over 700 madkurve med fødevarer, der vil blive omdelt til familier i byen for at fejre julen.