Canadas Premierminister Trudeau sagde ved et pressemøde fredag, at centralregeringen er klar over, hvor alvorlig situationen i Nunavut er, og at regeringen er parat til at yde finansiel og anden hjælp.

Coronasmitte stiger i Nunavut trods nedlukning

Nunavut er lukket helt ned, men antallet af Covid -19-smittede er alligevel steget til 84 i slutningen af denne uge.

Der er tilfælde i fire bygder og byer. De første tilfælde kom i Sanikiluaq i sidste uge, men Nunavuts sundhedsdirektør, Michael Patterson, siger til CBC News, at det lader til, at smitten her er blevet stoppet.

Nu drejer det sig om tre steder på vestkysten af Hudson Bugten. Den nordligste er Rankin Inlet med omkring 2800 indbyggere. Lidt længere sydpå ligger bygden Whale Cove med 435 beboere, og endnu længere syd ligger Arviat med omkring 2600 beboere, som er den hårdest ramte af de tre steder. De tre steder ligger tæt nok til, at man kan køre med motorslæde fra den ene til den anden.

Nunavuts regeringsleder, Joe Savikataaq, der selv er fra Arviat, har flere gange talt direkte til alle i Nunavut om, hvor vigtigt det er at overholde de reglerne om ikke at gå ud - undtagen absolut nødvendigt, at bære maske og kun være sammen med ens egen familie.

- Vi ved at det er kedeligt og svært, især for børn, med det er fuldstændigt alvorligt at alle overholder restriktionerne. Desuden har Joe Savikataaq sagt flere gange i ugens løb at vi kender jo alle hinanden, og det nytter ikke noget, at anklage eller beskylde nogen for at have medbragt smitten, siger Joe Savikataaq til Nunavut News.

Covid-19 situationen viser også, hvor forskellig og ulige sundhedssystemet er i dette område. Fordi hvis en patient bliver rigtig syg, er det nødvendigt at flyve dem til et hospital sydpå. Indtil nu er der kun én patient, der er blevet fløjet sydpå til storbyen Winnipeg.

Canadas Premierminister Trudeau sagde ved et pressemøde fredag, at centralregeringen er klar over, hvor alvorlig situationen i Nunavut er, og at regeringen er parat til at yde finansiel og anden hjælp.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt