NunaMinerals optager millionlån i Greenland Holding

Det delvist selvstyreejede efterforskningsselskab NunaMinerals har optaget et lån på 3,5 millioner kroner hos Selvstyrets investeringsselskab Greenland Holding A/S.
31. januar 2014 04:24

Lånet er optaget for at styrke NuinaMinerals kapitalgrundlag og som led i en langsigtet finansieringsplan for Selskabets aktiviteter.

Renten er sat til 1 % pr. måned og lånet skal tilbagebetales senest 31. januar 2015.

Greenland Holding A/S har forpligtet sig til at konvertere lånet til aktier i forbindelse med en eventuel ny aktieemission. Den sidste blev gennemført for et år siden, hvor NunaMinerals udstedte for 18,5 millioner kroner nye aktier til en samlet aktiekapital på 138 millioner kroner.  

Selskabets bestyrelsesformand Birks Bovaird er meget tilfreds med den ansvarlige lånekapital fra Greenland Holding, fordi det sender et positivt signal til andre investorer.

- Tilsagnet er samtidig en anerkendelse af de lovende resultater NunaMinerals har opnået i løbet af 2013 i forbindelse med Vagar guldprojektet 8i Sydgrønland. Samtidig vil tilsagnet kunne fungere som en finansieringskilde i forbindelse med at det videre arbejde med projektet, siger bestyrelsesformanden. der også slåt fast, at lånet var nødvendig for den forsatte drift af selskabet samt for gennemførelsen af de planlagte aktiviteter på Selskabets partnerprojekt for sjældne jordarter på Qeqertaasaq-licensen”.