Nunaminerals fattes penge

Projekterne er gode, men der mangler investeringer og millionerne fosser fortsat ud af efterforskningsselskabet.
Der skal masser af penge til at få økonomien til at køre. Foto © : KNR
12. august 2014 13:22

Nunaminerals rapport for 1. halvår i år byder på et underskud på 3,2 millioner kroner og forventninger på et underskud på mellem 5 og 10 millioner for hele 2014.

Samtidigt fremgår det, at selskabet stadig leder efter investorer, der kan gøre det muligt at videreføre efterforskningen på Vagar-guldprojektet.

- Nunaminerals fattes penge, det har været almindelig kendt et stykke tid.

- Markedet for finansiering af efterforskningsaktiviteter globalt set er nede, og derfor er det jo utrolig vanskeligt at skaffe finansiering til projekter, siger direktør for Nunaminerals, Ole Christiansen, til KNR.

Ej profitorienteret
Han forklarer, at selskabet derfor er i en situation, hvor de må meddele markedet, at det stadigvæk er svært at finde penge.

- Vi har ikke nogen løsning her og nu. Det eneste vi kan sige er, at vi er i gang med nogle drøftelser med nogle mulige investorer, og at det forhåbentligt sker inden alt for længe, siger Christiansen og gør det klart, at selskabet jo ikke er sat i verden for at give overskud, men for at sætte gang i mineprojekter.

På den positive side, har Nunaminerals været i gang med at bore sammen med sin koreanske partner KORES.

LÆS OGSÅ NunaMinerals optager millionlån

- De har finansieret 2000 meter boringer i vores Qeqertaasaq projekt oppe ved Maniitsoq, siger han.

Herudover har der også været investorer ned og se på Vagar guldprojektet, så lige nu er situationen den, at det er ganske vanskelig for Nunaminerals at skaffe penge, men heldigvis er der også lidt lys i mørket.

- Teknisk set har vi nogle fantastiske gode projekter, og det afspejler sig også i, at her i foråret indgik vi to nye samarbejdsaftaler med to selskaber, siger direktør for Nunaminerals Ole Christiansen.