NunaMinerals begæret konkurs

NunaMinerals er begæret konkurs, men mødet blev imidlertid udsat til på tirsdag, oplyser konstitueret dommer ved Skifteretten Lars-Christian Sinkbæk over for KNR.
10. juni 2016 15:28

Skifteretten havde i dag indkaldt til et retsmøde i Nuuk, hvor konkursbegæringen mod det konkurstruede NunaMinerals skulle behandles.

Men mødet blev imidlertid udsat til på tirsdag, oplyser konstitueret dommer ved Skifteretten Lars-Christian Sinkbæk over for KNR. 

Læs også Redningsplan for Nunaminerals stadigt mere usandsynlig

Konkursbegæringen kommer i kølvandet på udløbet af NunaMinerals' betalingsstandsning den 15. maj. Udløbet betød, at kreditorer kan begære NunaMinerals konkurs.  

Men konstitueret dommer Lars-Christian Sinkbæk vil ikke oplyse, hvem og hvor mange blandt kreditorerne, der har ønsket at få NunaMinerals erklæret konkurs. 

Læs også Selvstyret: Ikke os der erklærer NunaMinerals konkurs

Baggrunden for dagens udsættelse i Skifteretten var ifølge dommeren, at retten ikke kunne afgøre, hvorvidt betingelserne i konkursloven for at erklære NunaMinerals for insolvent var opfyldt.

Lars-Christian Sinkbæk understreger, at det er Skifteretten, der bestemmer, i hvilken rækkefølge kreditorerne skal have deres sag behandlet - medmindre altså kreditorerne trækker konkursbegæringen tilbage.