Nukissiorfiit ansætter ny direktør

Cicilie Senderovitz kommer fra en stilling som kontraktchef ved Vestforbrænding.
Den nye energidirektør er Cicilie Senderovitz, og hun starter 1. maj. Foto © : Selvstyret
Skrevet af Christine Hyldal
30. marts 2022 16:00

Efter to måneder direktør har Nukissiorfiit ansat en ny direktør efter Kaspar Mondrup, der sagde op med virkning fra slutningen af januar.

Den nye energidirektør er Cicilie Senderovitz, og hun starter 1. maj.

Det oplyser Nukissiorfiit i en pressemeddelelse. 

Cicilie Senderovitz kommer fra en stilling som kontraktchef ved Vestforbrænding. Hun har en uddannelse inden for miljøbiologi og offentlig administration og har erfaring indenfor blandt andet ledelse, forsyningssikkerhed, effektivisering, grøn omstilling, servicering af kunder og økonomistyring.

LÆS OGSÅ Nukissiorfiits energidirektør siger op: Det har ikke noget at gøre med strømafbrydelsen

- Jeg brænder for energiområdet, grøn omstilling, miljø og bæredygtige løsninger. Så det er en fantastisk mulighed for mig – jeg glæder mig til sammen med Nukissiorfiits mange dygtige medarbejdere at bidrage til den positive udvikling i Grønland, siger Cicilie Senderovitz. 

- Der venter et vigtigt arbejde omkring at få sikret en mere robust forsyning til hele landet – det er en opgave, jeg tager på mig med stor alvor. Tingene må ikke stå stille for mig. Jeg har et stort drive og er vedholdende, så jeg glæder mig rigtig meget til at komme i gang.

Håber på stabil direktør

Kaspar Mondrups opsigelse blev offentliggjort 16. december. Det var mindre end en måned efter den massive strømafbrydelse i Nuuk, der lagde byen i mørke i op til 18 timer nogle steder. Ifølge Departementet for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø havde opsigelsen dog ikke noget med nedbruddet at gøre. 

Kaspar Mondrup nåede at være energidirektør i et år og syv måneder. Han er i dag direktør i KMD i Danmark.

LÆS OGSÅ Nu vil Finansudvalget granske Nukissiorfiits behov for penge

Kalistat Lund, der er naalakkersuisoq for selvforsyning, energi og miljø (IA), satser da også på, at Cicilie Senderovitz bliver på posten i længere tid. 

-  Jeg ser frem til et godt samarbejde med Cicilie, og jeg håber, vi nu har fundet en direktør til Nukissiorfiit, som vil være stabil i stillingen i en årrække. Det er vigtigt i forhold til medarbejdertrivsel i virksomheden og i forhold til at skabe resultater, siger han.