Tida Ravn er selv juridisk faderløs. Hun har i flere år påpeget, at de juridisk faderløse har brug for psykologhjælp til at bearbejde, hvad de har oplevet under deres opvækst. Arkivfoto

Nu kan juridisk faderløse få gratis psykologhjælp

De juridisk faderløse - altså mennesker, der i mange år ikke kunnet få oplyst hvem deres far var - får nu endelig opfyldt et mangeårigt ønske om hjælp.

Fremover kan de juridisk faderløse nemlig ringe gratis til en psykolog eller mødes ansigt til ansigt med psykologen, hvis de hellere vil det.

Det oplyser Selvstyret i en pressemeddelelse.

Gennem samtaler med en psykolog kan de juridisk faderløse dermed få hjælp til at håndtere de opvækstvilkår, som har mærket dem.

LÆS OGSÅ Flere borgermøder om juridisk faderløses rettigheder

Og det nye behandlingstilbud bliver modtaget med glæde.

- Jeg er rigtig glad for, at det endeligt er muligt for juridisk faderløse som jeg selv at kunne snakke med en psykolog om sine frustrationer under opvæksten, lyder det fra Tida Ravn, som flere gange har påpeget, at der er behov for hjælp til juridisk faderløse.

- Behandlingstilbuddet vil forhåbentligt gavne. Psykologisk hjælp har været efterspurgt bredt blandt juridisk faderløse, siger hun.

Psykologbehandlingen kan ske telefonisk eller ved at møde op i en klinik. Telefonnummeret er 34 50 50, hvorefter man vil kunne aftale det videre forløb. Telefonen er åben hver onsdag fra klokken 16.00-20.00

LÆS OGSÅ Frederik blev kaldt faderløs og uægte

Naalakkersuisoq Martha Abelsen (S) er glad for, at behandlingstilbuddet nu er klar.

- Juridisk faderløse er på forskellig vis mærket af en barndom, hvor de voksede op i et samfund, der behandlede dem dårligt. En sådan opvækst kan påvirke en resten af livet. Jeg er derfor glad for, at vi endelig kan tilbyde juridisk faderløse psykologisk behandling, lyder det fra Martha Abelsen.

De gratis psykologsamtaler til juridisk faderløse er resultatet af et samarbejde mellem det danske social- og indenrigsministerium og Departementet for Sociale Anliggender og Justitsområdet.

Mere information er der på facebooksiden ”Information om indsatserne til juridisk faderløse i Grønland” eller www.sullissivik.gl.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl