Onsdag blev 4G-netværket tændt i Qeqertaq som den sidste bygd i Grønland

Nu har hele Grønland 4G

Hele den grønlandske befolkning har nu adgang til 4G netværket, da Tele-Post i onsdags gjorde netværket tilgængelig i Qeqertaq som den sidste bygd i Grønland. 92 procent af befolkningen har hurtigt datanetværk, mens otte procent har den langsommere satellitforbindelse.

Således dækker 4G-mobilnetværket 2.500 kilometer og derudover Østkysten. 

- Det betyder for vores kunder, at vi nu allesammen har adgang til verdensklasse 4G-mobilnetværk. Det betyder også på sigt, at vi kan forbedre vores produkter både i byerne, men i særdeleshed i bygderne i fremtiden, siger Jonas Hasselriis, der er direktør for Teknik og IT i Tele-Post til Qanorooq.

LÆS OGSÅ TELE-POST lancerer Grønlands første kommercielle 4G-netværk

Det tog lidt over fem måneder at udskifte mobilantenner 119 forskellige steder i landet. Og Tele-Post er forbavset over, at de kunne udskiftes så hurtigt. Jonas Hasselriis var med, da de nye forbindelser i Upernavik blev sat i brug for to uger siden. 

LÆS OGSÅ TELE-POST barsler med 4G-netværk inden årsskiftet

- Vi sad og ventede på, at vi fik tændt for radiokæden. Og vi gik fra meget lang hastighed til et rigtig rigtig flot niveau i Upernavik. Jeg tror, at jeg kom op på 80 megabit per sekund på min mobil. Så det var vi rigtig stolte af, siger han.

Pele Kleeman er leder i Tele-Post-centret i Upernavik, og han går en lys - og hurtig - fremtid i møde:

- Den nye forbindelse er utroligt anderledes. Vi er vant til at vente længe, efter at have klikket, og nu er det nærmest utroligt, hvor hurtigt det går. 

I Ittoqqortoormiit, Tasiilaq, Qaanaaq og de tilhørende bygder kører de fortsat på 4G satellitforbindelser, men forbindelsen vil forbedres som følge af at satellitforbindelsen tages ud af brug i Upernavik, udtaler Tele-Post.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt