TELE-POST lancerer Grønlands første kommercielle 4G-netværk

På søndag den 1. december bliver Grønlands første kommercielle 4G-netværk en realitet for TELE-POST´s kunder i Nuuk.
Skrevet af Simon Uldum -
27. november 2013 10:47

Der lancerer TELE-POST nemlig et nyt og hurtigt mobilt bredbånds produkt med den nye 4G-teknologi. Det nye produkt med navnet: Mobilt Bredbånd Premium har 20 GB inkluderet trafik om måneden med hastigheder op til 20/5 Mbit/s. Prisen for det nye abonnement er 999 kroner pr. måned.  

- Vi har arbejdet hårdt på at få etableret 4G-netværket i Nuuk, for at sikre kunderne en endnu bedre oplevelse med øgede hastigheder og ikke mindst en bedre oplevelse, når de surfer mobilt på internettet på en pc eller tablet, siger teledirektør Anders Barslund.

Mobiltelefoner vil i første omgang ikke kunne køre på det nye 4G-netværk. Leverandørerne af mobiltelefoner skal nemlig åbne op for at deres telefoner kan gå på det nye netværk, og TELE-POST arbejder nu med at få de sidste aftaler på plads.

- Vi vil i løbet af 2014 flytte datatrafikken på mobiltelefoner og andre mobilt bredbåndsprodukter over på 4G-nettet. Det vil gøre, at kunderne vil opleve en bedre kvalitet, når de surfer på nettet med telefonen, siger Anders Barslund.

Mobilt Bredbånd Premium vil i første omgang udelukkende kunne bruges i Nuuk, men TELE-POST arbejder på, at kunder med dette hurtige mobile internet fremover vil kunne tage det med til alle byer og bygder i Grønland, hvor hastigheden vil være forskellig alt efter om der er 4G-, 3G- eller 2G-netværk.

TELE-POST vil i 2014 udrulle 4G teknologien med højere hastigheder til flere steder i Grønland, så endnu flere kunder kan surfe hurtigere og bedre på internettet – og dermed understøtte kundernes behov om større mobilitet i brugen af internettet.