Novo Nordisk Fond giver i alt 1,3 millioner kroner til tre coronaprojektekter i Grønland

Projekter der skal få udstyr til sundhedsvæsenet og opkvalificering af dets personale og information til børn og voksne har fået økonomisk hjælp fra fonden.
Styrelsen for Sundhed og Forebyggelse får penge til indkøb af monitoreringsudstyr til overvågning af patienter indlagt med COVID-19 på regionssygehuse og i bygder, og opkvalificering af sundhedspersonale. Foto © : Thibault Savary/AFP/Ritzau Scanpix
Skrevet af Ivik Kristiansen
11. april 2020 18:12

Tre projekter mod coronavirusset i Grønland har tilsammen fået godt 1.3 millioner kroner fra Novo Nordisk Fonden.

Novo Nordisk Fonden er ved at uddele sine sidste bevillinger til akutte projekter, der er relateret til coronavirusset. I alt har fonden bevilget 74,9 millioner kroner til 43 projekter i rigsfællesskabet.

Det skriver Novo Nordisk Fonden i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ Novo Nordisk Fonden afsætter 50 millioner kroner til projekter mod coronavirus

Den seneste af bevillingerne til projekter i Grønland er gået til Styrelsen for Sundhed og Forebyggelse, der har fået 743.280 kroner. De skal bruges til indkøb af monitoreringsudstyr til overvågning af patienter indlagt med COVID-19 på regionssygehuse og i bygder, og opkvalificering af sundhedspersonale.

- Dette projekt skal dels sikre, at der bliver indkøbt ekstra udstyr, så Sundhedsvæsenet kan håndtere epidemiudbrud i hele landet, og dels sikre den nødvendige efteruddannelse, så sundhedspersonalet kan håndtere epidemipatienter, skriver Novo Nordisk Fonden, i sin hjemmeside.

Men hvornår dette føres ud i livet er endnu uvist, sagde landslæge, Henrik L. Hansen, i søndagens pressemøde.

LÆS OGSÅ Corona: Færøsk firma sender testmaskine til Nuuk

UNICEF Danmark får 360.000 kroner til et projekt, der går ud på at lave forebyggende oplysningsvideoer om coronavirus for grønlandske børn i alderen 10-17 år på deres eget sprog.

- Videoerne omhandler både forebyggende tiltag såsom hygiejne, oplysninger for børn om coronavirus generelt samt myndighedernes anbefalinger kommunikeret på en børnevenlig måde, skriver fonden.

Det tredje projekt, der har fået bevilget penge, handler også om oplysning. Mediehuset Sermitsiaq.AG får nemlig 241.881 kroner til at lave en informationsavis om COVID-19. Det skal udkomme med mediehusets to aviser, Sermitsiaq og AG, udgives i gratis version gennem websiden Sermitsiaq.AG og skal deles ud til Nuukborgernes husstande, skriver Novo Nordisk Fonden.

Og projektet med informationsavisen sker i samarbejde mellem mediehuset og sundhedsdepartementet.