Nordisk turnering i futsal udskydes til næste år

Den nordiske turnering i indendørsfodbold, Nordic Futsal Cup, skulle have været holdt i Nuuk. Nu flyttes turneringen formentlig til et andet land.
Sverige får formentlig værtskabet for Nordic Futsal Cup i år.
Skrevet af Noah Mølgaard
12. maj 2020 07:05

Grønlands Boldspilunion, KAK, skulle have været vært for Nordic Futsal Cup til efteråret.

Men nu har KAK udskudt værtsskabet efter dialog med andre nordiske lande. Coronasituationen har nemlig vendt og ned på kalendern til forskellige turneringer i Europa. Det har gjort flere landes deltagelse i Nordic Futsal Cup usikkert, meddeler KAK.

LÆS OGSÅ Futsal-landstræner tilfreds trods tre nederlag ved Nordic Cup

Nordic Futsal Cup skulle efter planen have været afviklet i Nuuk. Direkte transmissioner på KNR-TV var også under forberedelse. Men corona-pandemien satte en stopper for forberedelserne.

Der har i mellemtiden været holdt en række møder med de nordiske lande, og i går mandag meddelte KAK så, at værtsskabet bliver udskudt.

Stor usikkerhed

- Vi har vendt og drejet mulighederne for at fastholde Nordic Futsal Cup i Nuuk i 2020, men har fundet, at der er for stor økonomiske og sportslige usikkerheder på grund af risikoen for restriktioner på rejse fra flere forskellige skandinaviske lande, siger formanden for KAK Finn Meinel.

- Der er også risiko for mulige begrænsninger i tilskuerantal, afholdelse af kampe med videre til at det er forsvarligt at fortsætte planlægningen henimod en afholdelse i Nuuk i december 2020. Alle skandinaviske lande var enige i, at det var hensigtsmæssige at udskyde KAKs værtsskab, siger Finn Meinel.

Flere skandinaviske lande deltager i futsal-turneringer i udlandet. Men hele fodboldverdenen har været lukket ned under coronakrisen, og det har medført en række udsættelser af turneringer, uden at der blev sat nye datoer på dem. 

Måske næste år

- Vi er meget kede af situationen, men vi bliver nødt til at træffe den pågældende beslutning på grund af af de sportslige og økonomiske usikkerheder, siger Finn Meinel.

Det bliver nu undersøgt, om Sverige kan overtage værtsskabet for Nordic Futsal Cup i år, mens KAK fortsætter med at holde turneringen i Grønland næste år.

Nordic Futsal Cup er en årlig turnering mellem de nordiske lande Danmark, Finland, Norge, Sverige og Grønland.

Vinderen af turneringen bliver nordiske mestre i det pågældende år.