Futsal-landstræner tilfreds trods tre nederlag ved Nordic Cup

Landstræneren er tilfreds med resultatet, selvom det kun blev til en enkelt sejr for det grønlandske futsal-landshold ved Nordic Cup.
Foto © : GBU
Skrevet af Andreas Wille
06. december 2016 09:26
Versionist Simon Uldum -

Det grønlandske futsal-landshold kan efter Nordic Cup nu se hvilket niveau de ligger på, og de ligger også på et fornuftigt fysisk niveau, mener landstræner Rene Olsen.

- De fleste af vores spillere træner dagligt, og det kan man godt se på dem i kampene. Vi kan også se, at vi kan udfordre vores modstandere fysisk og at vi ligger på et fornuftigt fysisk niveau, siger Rene Olsen til KNR.

Skal være hårdere i deres spil

Landstræneren erkender, at selvom de grønlandske spillere kan udfordre fysisk, så er der en svaghed i deres spillestil.

- Vores modstandere har en utrolig hård spillestil. Hvis vi skal op på deres niveau, er vi nødt til at have en hårdere spillestil, siger Rene Olsen.

De andre landshold har større holderfaring, hvor flere hold har spillet sammen gennem flere år og med mange landsholdskampe bag sig.

De mest erfarne grønlandske landsholdspillere tæller omkring ti spillere. Og den manglende erfaring skinner derfor igennem, siger landstræneren.

Bed sig selv i halen

Det grønlandske futsal-landshold tabte tre og vandt én ud af fire kampe. Rene kunne godt se, hvor vigtigt det var for holdet, at vinde en endnu en kamp efter sejren over Norge. 

 

Spillere havde større selvtillid før kampen mod Danmark. Men de bed sig selv i halen, fordi de ønskede at vinde kampen så meget. 

- Det var meget vigtigt for spillerne at vinde over Danmark. De var tydeligt nervøse, og det gik udover holdspillet. 

- Fejl ved målet kostede os dyrt, hvor der blev scoret alt for mange dumme mål, siger Rene Olsen. 

Kneb en tåre

De grønlandske spillere, der gerne ville have vundet over Danmark, var tydeligt skuffede over nederlaget.

- Vores spillere var meget skuffede efter kampen, og jeg så nogle af dem knibe en tåre. Det blev jeg ret rørt over som træner. Det var nemlig utrolig vigtigt for os at vinde over Danmark, siger Rene Olsen.

Det kræver flere landsholdkampe, hvis de grønlandske spillere skal kunne videreudvikle deres spillestil, siger landstræneren.

 

LÆS OGSÅ Grønland fik 3 point i Nordic Cup