Nordisk Fashion Biennale åbnede fredag

For tredje gang afholder det nordiske hus i Reykjavik en stor modeudstilling - i år i den tyske by Frankfurt.
24. marts 2014 04:03

Udstillingen er skruet sammen af den amerikanske fotograf Sarah Cooper og østrigeren Nina Gorfer. De har blandt andet fotograferet modeller iført tøj skabt af 12 vestnordiske designere. Fra Grønland har modeskaberne Bibi Chemnitz, Najannguaq Lennert, Nikolaj Kristensen og Jessie Kleemann bidraget.

Overskriften på udstillingen er ' The Weather Diaries' - Vejrdagbøger. Det er første gang Nordic Fashion Biennale udelukkende fokuserer på Vestnorden. Fotograferne Cooper&Gorfer har brugt de sidste 2 år på at studere kunst og mode i Island, Grønland og Færøerne.

Hver designer har skabt nye designs specielt til Frankfurt udstillingen, som vil blive fremvist både på giner og visuelt fortolket i Cooper&Gorfers billeder.

Blandt andet vil man kunne opleve helt nye kollektioner i sælskind fra den unge designer Bibi Chemnitz og kjoler og buksedragter i glasperler skabt af Nikolaj Kristensen. Han er en familiefar fra bygden Nuussuaq ved Upernavik, som i sin fritid kreerer de mest fantastiske kjoler og buksedragter i rene glasperler.

Udstillingen viser 11 designs fra hver designer sammen med fotografierne. Den udgives også på bogform, hvor designerne fortæller deres personlige historier og om deres arbejde. Desuden er der lavet en kortfilm til udstillingen med udgangspunkt i designernes fortællinger.

Udover udstillingen var der fredag et debatarrangement på Museum Angewandte Kunst omkring den nordiske kulturarv.

Foruden de 4 grønlandske navne er islandske Mundi, Steinunn, Jör by GuðmundurJörundsson, Kría og Hrafnhildur Arnadòttir a.k.a. Shoplifter samt færøske Guðrun & Guðrun, Barbara I Gongini og Rammatik repræsenteret på biennalen.

Den kan ses på Museum Angewandte Kunst i Frankfurt frem til den 22. juni.